Nevoia de îmbrățișări

Dacă cineva vă va lua în braţe astăzi să nu vă speriaţi …nu aveți nevoie de o zi internațională a îmbrățișărilor pentru a primi și dărui afecțiune în aceasta formă. Psihologii susţin că oamenii au nevoie de îmbrăţişări pentru că acestea exprimă afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc.

Mai mult, studiile (aceeași specialiști neobosiți) arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate...ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.
Pe de altă parte e foarte clar că suntem ființe sociale, avem nevoie de relații (nu vă gândiți lal tot ce este interzis) și nu putem trăi fără acestea.

Dacă știm să păstrăm relațiile cu cei din jur se spune că ne putem bucura și de un echilibru personal.
Ne naștem cu nevoia de afecțiune și o cerem de mici copii…suntem dependenți de afecțiune: o îmbrățișare, atenție, o vorbă bună, o apreciere. Copiii au mai mare nevoie de afecțiune decât adulții, însă ce mi-a atras mie atenția este nevoia mare de afecțiune a femeilor.

Da, știu că ei ar spune: normal…toate vor același lucru însă nu văd câtă afecțiune primesc din privirile noastre…
Însă, nevoia mare de afecțiune a femeilor este justificată și de faptul ele știu să ofere astfel de sentimente, mult mai bine decât bărbații.

Nevoia de a avea parte de tandrețe și de a fi îmbrățișată este întâlnită la femei, în mod natural. Din păcate, importanța gestului, atât de simplu, nu este înteleasă întotdeauna de către bărbați. Ca să vă conving am să trec la explicații științifice.

Anatomic, oxitocina este un hormon peptidic secretat de eurohipofiză (sună atât de bine, încât și doar pentru asta trebuie să o îmbrațișați chiar acum). În relaționarea cu cei din jur, oxitocinei i se mai spune și hormonul atașamentului sau hormonul îmbrățișării care este eberat, evident, când ne îmbrățișăm perechea, la alăptarea copilului sau când …ne iubim. Oxitocina se spune că întărește legăturile dintre doi oameni și ajută împotriva depresiei.

V-am convins, nu-i așa? Acum, neapărat, ridicați ochii de pe articol și deschideți brațele, ca pentru îmbrățișare…cine se oferă să primească?

Mai Multe

More article