Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkCu funicularul prin New York City

Cu funicularul prin New York City

Când vă gândiți la New York și la mijloacele de transport, ce vă vine în minte?
Mașini? Da.
Metrou? Da.
Autobuze? Da.
Dar funicular? Da, este și din ăla!

Pe strada 59, de pe partea de est a Manhattanului, este singura stație de teleferic din oraș. The Roosevelt Island Tramway leagă Manhattanul de insula Roosevelt, acea insulă îngustă și lungă de pe East River, dintre Manhattan și Queens. Despre insulele New Yorkului, în altă postare însă.

Funicularul este primul folosit pentru transport de persoane în America. Circulă des și îl poți folosi cu cartela de metrou care este practic indispensabilă în oraș.

Mie îmi place mult când telecabina este deasupra râului. De acolo, de sus, de la 79 de metri (înălțimea maximă atinsă), East River se vede ca o autostradă lichidă, până în zare, când la orizont zgârie norii orașului devin niște puncte amărâte. Este spectaculoasă și plecarea din Manhattan, când parcă plutești că o pasăre deasupra străzilor, printre zgârie norii pe care îi vezi deobicei de jos în sus.

Chiar dacă nu sunt multe de făcut pe Roosevelt Island, fiind acum în majoritate ocupată de clădiri rezidențiale, merită o scurtă vizită în primul rând pentru experiența de a „te da” cu funicularul și a vedea New Yorkul dintr-o altă perspectivă. Cum funicularul funcționează până noaptea târziu, poți experimenta călătoria de câteva minute și ziua, și noaptea, când orașul căpăta o altă înfățișare.

Mai Multe

More article