Poveşti de călătorieCracovia – un oraș care mustește de istorie

Cracovia – un oraș care mustește de istorie

Cracovia este unul dintre cele mai vechi orașe din Polonia și după părerea mea, cel mai frumos.

Este al doilea oraș ca mărime din țară și este situat pe rîul Vistula. L-am vizitat pe fugă într-o singură zi dar cu siguranță voi merge din nou. Orașul abundă ăn monumente istorice și la prima vedere mi-a adus aminte de Praga, un al oraș superb din Europa.
Dacă ajungeți în Cracovia atunci nu trebuie să ratați cîteva locuri și obiective reprezentative. Piața centrală –Rinek Glowny – este una dintre cele mai mari și mai frumoase piețe medievale din Europa.

Aici se află și una dintre clădirile simbol ale orașului-Sukiennice- o galerie acoperită care adăpostește actualmente standuri cu suveniruri și mici obiecte de artă și artizanat. În aceeași piață centrală se află și catedrala Sfînta Maria-cea mai bine conservată biserică din oraș, precum și Turnul primăriei.

Dacă vreți să faceți un tur al orașului, atunci puteți lua o caleașcă trasă de cai superbi conduși de celebrele birjărese din Cracovia, care vă așteaptă pe una dintre laturile pieței. Nu se supără nici dacă vreți doar să le faceți o fotografie.


Poate cel mai important obiectiv turistic al Cracoviei este Castelul Wavel care adăpostște Catedrala cu același nume- loc incărcat de istorie și o adevărată bijuteire arhitectonică. Merită vizitate și apratamentele regale, amenajate de regele Sigismund în stil renascentist.
Și nu puteți încheia un tur al orașului fără să vizitați Districtul Kazimierz– celebrul cartier evreiesc din Cracovia. Trebuie să mai amintesc că lagărul de concentrare de la Auschwitz se află la doar 67 de km.

 

Daniel Rohianu

Ultimele postari ale lui Daniel Rohianu (vezi toate)

Mai Multe

More article