În lumea lui Harry Potter

Nu cred că există persoană care să nu fi auzit de celebra serie cinematografică despre vrăjitorul Harry Potter, filme care au avut milioane de fani în întreaga lume.

Seria s-a încheiat, Harry a câștigat în lupta cu Valdemort iar fanii au răsuflat ușurați că totul s-a terminat cu bine. Peripețiile micului vrăjitor au fost urmărite cu sufletul la gură de sute de milioane de cinefili iar filmele din serie au fost unele dintre cele mai de succes din istorie.

Filmul a devenit un fenomen și datorită lumii magice pe care o prezintă în cele mai mici detalii dar și datorită talentului actorilor, a poveștii narative și nu în ultimul rând a efectelor speciale și a decorurilor.

Ei bine, cei care au rămas fanii acestui film, au ocazia acum să viziteze studiourile în care s-au filmat toate cele 7 filme din această îndrăgită serie. Studiourile se află în apropierea Londrei iar ca să le poți vizita trebuie să faci rezervare cu câteva luni înainte.

Am avut ocazia să le vizitez și eu și trebuie să recunosc că mi-au depășit așteptările. Ca în orice mega-studio cinematografic, totul este grandios și pur și simplu nu știi la ce să privești prima dată. Turul sudiourilor începe într-o anticameră în care ghida ne pregătește pentru călătoria magică ce avea să urmeze. Suntem invitați apoi într-o mică sală de cinema în care urmărim un documentar  cu actorii care au jucat în film și scene de la filmări. Și apoi, urmează surpriza. Ecranul se ridică iar în spatele lui se află…

imensa poartă care dă în uriașa sală de festivități a castelului Hogwarts. Odată pătrunși aici, suntem liberi să explorăm decorurile impresionante și recuzita până în cele mai mici detalii folosite la filmări. Descoperim multe din încăperile castelului, măști, costume, personaje fantastice recreate în mărime naturală.  Poţi vedea biroul lui Dumbledore, dormitorul băieţilor din Casa Gryffindor, celebra Diagon Alley, creată la dimensiunile natural, casa magică a lui Ron Weasley , cămăruţa lui Harry de sub scara din casa familiei Dursley, celebra mătură Nimbus în diversele ei variante, dar şi magazinul de baghete magice .

Iar la final, cireașa de pe tort este macheta de dimensiuni uriașe a castelului Hogwarts, machetă care a fost construită în câteva luni.

 

La sfârșit, după fantasticul tur care durează cel puțin 3 ore, te poți relaxa în restaurantul studiourilor unde poți gusta celebra bere Butter bier, favorita personajelor din film sau îți poți potoli foamea cu o gustare apetisantă. Ca să nu mai pomenesc de magazinele cu suveniruri care te îmbie să nu pleci acasă fără o amintire din aceasta lume magică .

Dan Izvoreanu

Ultimele postari ale lui Daniel Rohianu (vezi toate)

Mai Multe

More article