Poveşti de călătorieCastelele din povești există...în Bavaria

Castelele din povești există…în Bavaria

Când erați mici, cu siguranță ați citit cel puțin o poveste în care o frumoasă prințesă trăia într-un castel de basm cu multe turnulețe și ziduri înalte. Ei bine, aceste castele pe care ni le-am imaginat cu toții chiar există în realitate și se află în Bavaria.
Această deosebită regiune a Germaniei merită vizitată cel puțin pentru palatele sale de vis care îți încântă ochiul și te transpun, pentru câteva ore în vremurile cu prinți și prințese, regi și regine.

Am vizitat și eu câteva dintre aceste castele care se află destul de aprope de orașul Munchen, la aproximativ 100 de kilometri distanță.
Primul la care am poposit este castelul Linderhof. El a fost construit în perioada 1874-1886 de regele Ludovic al II-lea al Bavariei.
Linderhof este cel mai mic dintre cele trei castele construite de regele Ludovic al II-lea și singurul care a fost finalizat în timpul vieții sale. Linderhof este considerat castelul favorit al „Regelui Nebun”, în care el a petrecut cel mai mult timp din viaţă. Deși nu este foarte mare, interiorul este opulent și încărcat cu ornamente care îți iau ochii, considerate de unii de-a dreptul exagerate.

Dacă v-a obosit turul în interiorul castelului , atunci vă puteți relaxa în superbele grădini care îl înconjoară.
Dacă v-a plăcut Linderhof, atunci veți fi cu adevărat uimiți și încântați de poate cel mai celebru castel din Bavaria, dar și din Europa, Castelul Neuschwanstein.


Renumit și datorită istoriilor care au fost țesute în jurul său, castelul a devenit un simbol după ce Walt Disney s-a inspirat din arhitectura sa pentru a crea celebra siglă a studiorilor cinematografice Disney.

O adevărată bijuterie arhitectonică, palatul este vizitat anual de milioane de turiști. În imediata sa apropiere se află un alt castel vestit, Hohenschwangau. Castelul a fost construit de tatăl regelui Ludovic, Maximilian al II-lea al Bavariei.
Iar dacă tot vă aflați în această zonă pitorească a Europei, atunci merită să vizitați și satul Oberammergau, celebru pentru casele pictate cu scene din basmele fraților Grimm.

 

Daniel Rohianu

Ultimele postari ale lui Daniel Rohianu (vezi toate)

Mai Multe

More article