Poveşti din ClujCirc la cea de-a şasea ediţie de #ElectricCastle

Circ la cea de-a şasea ediţie de #ElectricCastle

Vă place circul?

Nu cel făcut pe la piaţă şi uneori prin trafic, ci cel spectaculos, creat de om pentru oameni, ca să se simtă bine. Cel ȋn care lumea ţopăie dintr-o parte ȋn alta, ba de unii singuri, ba pe trapeze sau obiecte din tavan?

V-am speriat un pic, nu?

Acum câteva luni – nu cred că multe, dar nu ȋmi amintesc exact – văzusem un anunţ cum că Circul Metropolitan Bucureşti vine la Electric Castle anul acesta, cu spectacolul Reveria. Atunci am ştiut că trebuie să merg să ȋl văd.

Nu numai că este făcut ȋn colaborare cu Cirque du Soleil, pe a cărei Alegrie ȋncă mă trezesc dimineaţa uneori, dar este şi pentru prima dată când un circ “se mută” temporar la un festival de muzică.

https://www.facebook.com/circulmetropolitanbucuresti/videos/377667055977542/

Un spectacol cu ţopăieli, mingi care coboară cu oameni din tavan, momente coregrafice mişto şi bine executate, artişti faini şi neȋnfricaţi – un spectacol inedit la care aveţi acces ȋn toate zilele de festival –  detalii despre orar găsiţi aici.

Eu am reuşit să ajung zilele trecute să-l văd şi… mă declar cucerită. A fost o perioadă ȋn viaţa mea ȋn care mi-aş fi dorit să fiu un atlet – artist ca să pot ajunge la Cirque du Soleil. Dar, evident, mi-am schimbat priorităţile relative repede. După am vrut să fiu astronaut.

Dar revenind… pentru mine circul – cel artistic, nu cel cu trei clovni şi patru animale – este un foarte bun mod de exprimare şi este un loc unde poţi să ȋţi ȋmpingi limitele până la capăt. Asta mi-a plăcut la acest spectacol al celor de la Circul Metropolitan Bucureşti.

Şi mă bucură enorm că şi-a găsit loc anul acesta ȋn curtea castelului Banffy de la Bonţida.

Da, sunt de acord, spaţiul şi stilul permite, deci chapeau electricilor şefi pentru idee!

https://www.facebook.com/ElectricCastle/videos/1681928418588560/

Vii şi tu la circ?

Mai Multe

More article