Poveşti din ClujElectric Castle, bine te-am găsit, cu basul şi noroiul atât de dragi...

Electric Castle, bine te-am găsit, cu basul şi noroiul atât de dragi mie!

“Ne vedeeem joooi, ne vedeeem jooooi, am urlat după eaaa!”

Într-adevăr, joi ne-am revăzut. Electric Castle, bine te-am găsit, cu basul şi noroiul tău atât de dragi mie!

Deşi am ajuns pe înserat, am reuşit să marchez câteva concerte şi experienţe electrice.

Am fost la Wolf Alice şi i-am cântat “la mulţi ani” în cor solistei trupei, la Icona Pop, unde ne-am simţit rebeli pe piese precum “I don’t care/ I love it” şi am continuat cu magnificul Netsky, care ne-a făcut să ne rugăm să plouă, să ne răcorim puţin, căci am dansat pe cele mai faine piese – inimioare multe către tine, mister Boris!  A fost o atmosferă super faină!

După concertele de la Main Stage, am mers direct în Dance Garden, unde show-ul Elrow ajunsese la Groove Armada.

Conceptul de petrecere Elrow a transformat practic curtea castelului Banffy într-o experienţă în care muzica s-a îmbinat cu efectele vizuale şi atmosferă psy, sub o ploaie de confeti şi într-un decor cu totul special.  Interesant este şi istoricul acestui concept. Să vă povestesc puţin…

Povestea începe cu Josept undeva prin 1870. Josept este cel care a rupt tradiţia familiei, cel care nu a dorit să fie fermier. A descoperit în 1863 viaţa socială şi cabaretul acelei perioade, odată cu înrolarea sa în stagiul militar. Chiar s-a înrolat iar şi iar, pentru a nu se întoarce în Fraga, unde urmă să devină fermier ca tatăl său.

Ulterior a deschis o cafenea în localitatea în care s-a născut. Era mereu la costum şi cravată, iar printre fermieri părea cel puţin caraghios. Cafeneaua a avut succes, era locul în care bărbaţii, majoritatea fermieri, se întâlneau la un joc de cărţi şi o discuţie despre afaceri. Haios este că nu fiul său a continuat afacerea familiei (el a vrut să fie fermier), ci nora sa, care după moartea soţului s-a recăsătorit cu un bărbat talentat şi interesat de acest business.

Aşadar, în anii ’20, cafeneaua a ajuns să promoveze o serie de spectacole revoluţionare, dar mai ales riscante pentru acea vreme. Treptat, membrii familiei au început să călătorească, să vadă showuri spectaculoase în Paris, precum Moulin Rouge şi Folie Bergère, showuri care i-au inspirat pe mai departe.

Conceptul Elrow s-a născut în 2010 şi înseamnă scenografie, acrobaţie, ploaie de confeti, instalaţii luminoase, efecte vizuale şi un line up pe măsură. Ce mi-a plăcut extraordinar de tare este faptul că Elrow se focusează pe experienţa celui din public şi îl antrenează la distracţie. Eu, festivalierul, sunt cel mai important în acest scenariu.

39.000 oameni au fost joi.. oi, oi, oi! Vă aşteptăm şi pe restul să ne petrecem împreună.

Electric Castle ne-a oferit şi de această data un show de neuitat, hipnotizant!

 

Mai Multe

More article