Poveşti de călătorieAlicante, orașul de la poalele castelului

Alicante, orașul de la poalele castelului

Alicante este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Coasta Iberică dar este mai puțin cunoscut în comparație cu Barcelona sau Valencia. Când am decis să îl vizitez nu știam nimic despre acest oraș, dar mi-a convenit faptul că aveam zbor direct din Cluj și am zis, de ce nu?

Ei bine nu mi-a părut rău nicio clipă de această decizie, ba, dimpotrivă, am avut o surpriză foarte plăcută. Orașul nu este foarte mare, are o populație de aproximativ 350.000 de locuitori dar m-a fermecat cu aerul său pur mediteranean.

Plimbările pe celebra faleză sau pe pietonala cu vedere la port merită toți banii. Promenada Explanada de España, acoperită cu marmură şi străjuită de palmieri, este una dintre cele mai frumoase din Spania.

În plus, orașul este vegheat de o impunătoare cetate-Castelul Santa Barbara– aflată pe dealul care străjuiește localitatea, și de unde ai o panoramă absolut spectaculoasă asupra portului, orașului, mării.

Ca să urci la cetate, trebuie mai întîi să explorezi străduțele celui mai vechi cartier din oraș, unde te poți pierde ore în șir fascinat de casele vopsite multicolor. Dealtfel, Alicante este una dintre cele mai vechi așezări umane de pe coasta spaniolă a Mării Mediterane.

Plaja de la poalele cetății are nisipul alb și fin, iar marea este exact ca în vederile acelea cu apa albastră și cristalină. Seara, terasele amplasate pe faleză vă așteaptă cu muzică în surdină și cu celebra paella, gustoasă și uriașă, servită direct de pe plitele imense.

Ca să nu mai spun de savuroasa băutură sangria, asezonată cu fructe exotice şi multă gheață.
Şi, dacă aveți timp să explorați zona, atunci merită să dați o fugă până în celebra stațiune exclusivistă Benidorm, aflată la circa 40 de km sau dacă vreți să admirați peisaje sălbatice, atunci puteți explora nu mai puțin celebra Costa Blanca.

 

Daniel Rohiau

Mai Multe

More article