Poveşti de bineBombonele naturale contra tusei

Bombonele naturale contra tusei

O reţetă cu ingrediente naturale, care îi  vine de hac tusei mai repede decât v-aţi aştepta şi care nu conţine niciun produs chimic vreau să vă împărtăşesc.

Rezultatul, veţi vedea, este unul fantastic! În plus, e foarte uşor de preparat. “Bombonelele” pe care le vedeţi îndepărtează durerile de gât şi calmează accesele de tuse.

Ingredientele de care avem nevoie:

-1 cană de zahăr

-1/2 cană de apă

-1 lingură de suc de lămâie

-1 lingură de miere

-1/2 linguriţă de ghimbir

-1/4 linguriţă de cuişoare

Amestecaţi ingredientele şi fierbeţi compoziţia într-un vas de inox, până când obţineţi un sirop maroniu destul de consistent. Lăsaţi apoi lichidul obţinut să se odihnească(răcească), preţ de 15—20 min., amestecând din când în când, pentru omogenizare. Aşezaţi pe o tavă de copt, hârtie de copt şi picuraţi cu lingura “bobiţe” din siropul rezultat. Aveţi grijă să nu vă ardeţi, pentru că pasta e încă destul de caldă. Puteţi chiar improviza un şpriţ din hârtie de copt, pentru a face “bobiţele”/medicament. Mai lăsaţi-le la odihnă 20 de minute şi apoi presăraţi zahăr pudră, pentru a nu mai fi lipicioase. Scuturaţi bine, bine, foaia de copt, astfel încât să uniformizaţi zahărul pudră şi aşezaţi “bomboanele” într-o cutie cu capac.

Am obţinut un leac natural contra tusei, pregătit acasă, de mânuţele noastre îndemânatice.

Atunci când iritaţiile gâtului sau tusea vă necăjesc, luaţi două astfel de “bombonele” şi puneţi-le într-o cană cu apă fierbinte. Amestecaţi uşor, să se dizolve leacul şi beţi compoziţia. Tusea va dispărea de îndată!

 

Efect garantat şi testat!

 

Angel

1 COMENTARIU

  1. Pana acum tot am cumparat bomboane de tuse cu cuisoare, eucalypt, salvie, etc. Ce idee buna , o sa fac si eu bomboane de tuse homemade 😀 multumesc pentru idee

Comments are closed.

Mai Multe

More article