Poveşti de bineBeautyVeronica Moisil. Pasiunea pentru profesie şi o viaţă plină de sens

Veronica Moisil. Pasiunea pentru profesie şi o viaţă plină de sens

Nu îi plac soluţiile simple în viaţă, mai ales dacă, acceptând provocări care să-i instige imaginaţia, lucrurile pot deveni mult mai frumoase. Pentru ea, efortul în sine şi cantitatea lui sunt reale obstacole pe care, trecându-le poate spune cu satisfacţie că a învăţat ceva nou, că a păşit printre primii pe un drum ,,în construcţie”.

Veronica Moisil este medic specialist în dermatologie cu competenţe în dermatocosmetică. La fel ca alte câteva încercări din viaţă, medicina a fost o provocare şi nu o pasiune. Ştia, când a venit vremea de mers la facultate, că nu oricine poate ajunge la medicină şi…mergând la examen a mai încercat o limită. A învăţat şi a intrat în primii 50. A făcut rezidnţiatul la Cluj. Îniţial şi-a dorit să fie gastroenterolog şi ar fi putut alege un astfel de post pentru că la examenul de rezidenţiat, de la Bucureşti, a fost printre primii 100.

Nu se dădea în vânt după gărzi, operaţii cu mult sânge sau tratamente care să implice acele şi a crezut că dermatologia, ar fi o specialitate mult mai feminină şi mai potrivită…doar creme, câteva pastile şi gata. Ceva exact pe gusturile ei.

Ştiu, vă spuneam iniţial că Veronica nu este mediocră şi nici nu preferă căile simple în viaţă. Însă, la acea vreme, medicina pentru ea nu era o pasiune…aştepta să se întâmple ceva cu adevărat măreţ.

A primit un loc de medic rezident la dermatologie. Din prima zi după ce a ajuns în clinică a participat la o operaţie de piele…cu tot tacâmul: ace, sânge…toată drama… SOC! După o uşoară senzaţie de leşin şi alte câteva experienţe asemănătoare în zilele următoare, în trei luni dermatologia, pentru Veronica a devenit pasiune.

Tot ce a început din comoditate şi dorinţă de eleganţă s-a terminat cu pasiune pentru operaţii, ace…sânge, nopţi de studiu, presiune pe propriile capacităţi şi desfiinţarea unor limite impuse chiar de specialitate. Veronicăi îi place să fie provocată de inteligenţa altora şi, implicit de noutăţile care, odată apărute în domeniu pot crea noi încercări pentru ea.

Veronica Moisil, medic  dermatolog Cluj
Veronica Moisil, medic dermatolog Cluj

Nu sunt mulţi dermatologi, nici acum, care se specializează în proceduri ce aparţin sau se află la graniţa chirurgiei estetice. Veronica a fost unul dintre cei foarte puţini care au încercat, s-au străduit şi au reuşit, în final să ajungă departe.

Din 2009, la un an după rezidenţiat, a început să profeseze pe cont propriu. Autospecializarea a însemnat, încă de atunci, o pregătire mai aparte. Au fost multe excursii în scop didactic, pe care le-a făcut la clinici din Europa, simpozioane şi cursuri pentru injectat (acid hialuronic, botox şi mezoterapie).

Veronica Moisil, medic dermatolog din Cluj este acum trainer internaţional cooptat de un mare producător de substanţe pentru injectat. Astfel, ea învaţă de la cei mai buni experţi din Franţa, Austria, Germania, Monte Carlo, sau Spania şi transmite mai departe, în calitate de expert, secretele unei injectări reuşite, specialiştilor din Transilvania.

Dermatologia, care iniţial, era ,,feminină” a devenit treptat o specialitate complexă (boli de piele, cancere de piele, chirurgie dermatologică, probleme de ten şi estetică). Acum îi umple viaţa de dinamism şi simte, continuu dorinţa de a fi printre cei mai buni.

Dar pentru că pe Veronica o caracterizează frumosul, mânile şi tehnica ei ştiu să transforme în frumos ceva ce aparent provoacă o impresie mai puţin plăcută.

Nu sunt încă la vârsta la care aş avea nevoi ede injectări, spun eu…însă tot am aflat ceva …aşa ca să pot spune mai departe. Botoxul şi hialuronicul, spune Veronica, injectate pe faţă, pot înlocui liftingul chirurgical facial la un preţ mult mai mic, cu riscuri aproape 0, iar recuperarea (la tehnica executată cu măiestrie)este mult, mult mai rapidă.
Şi câte ar mai fi de spus. Vă las în suspans pentru scurt timp pentru că avem planuri mari împreună cu Veronica…o să vă arătăm chiar şi cum se fac injectările …cu mâna unui expert internaţional.

Mai Multe

More article