Poveşti din ClujArtists for the Rainforest la UNTOLD

Artists for the Rainforest la UNTOLD

Atunci când spunem UNTOLD primul lucru la care ne gândim sunt acei DJ de renume internațional ale căror concerte unice au loc pentru patru zile în inima orașului Cluj-Napoca. Luna, simbolul care veghează festivalul în acest an a scos la iveală opere de artă care strălucesc în întuneric, la propriu. V-am făcut curioși?

Nu doar artiștii care urcă pe cele 7 scene UNTOLD sunt în lumina reflectoarelor. Cu puțină atenție veți descoperi în Parcul Central, într-un mic colț, picturi magice care vă vor încânta simțul vizual atât ziua, cât și după apus. Este vorba despre Artists for the Rainforest care cu ajutorul organizatorilor UNTOLD și prin intermediul asociatiei Picaflores.org au creat un stand cu cele mai frumoase și potrivite opere de artă pentru acest festival.

O mică parte din cultura triburilor indiene a fost așezată pe pânze de către un grup de artiști din Ecuador și Peru. Aceștia au pregătit o serie de picturi unice ale căror simboluri de bază sunt Pământul și Universul care strălucesc la propriu în cadrul festivalului.

Povestea acestor artiști a început în orașul Pucallpa, Peru, unde în anul 1988 șamanul Pablo Amaringo a pus bazele unei școli de artă. Pe lângă recunoașterea lucrărilor sale corelate cu pericolele cu care se confruntă biodiversitatea Pădurii Amazoniene, acesta a pregătit peste 700 de tineri artiști care au reușit să se afirme în Statele Unite ale Americii.

În prezent are loc o expoziție și în Belgia, în castelul Westerlo, iar atât în cadrul acesteia, cât și cu ocazia UNTOLD, participanții pot achiziționa operele de artă expuse. Începând cu 2019, în total au avut loc 14 expoziții în țări precum Franța, Olanda, Belgia și România, iar peste 100 de picturi și-au găsit locul în casele iubitorilor de frumos. Acest succes i-a făcut pe organizatori să își întărească încrederea că arta și muzica pot aduce mai aproape de noi natura și probleme cu care se confruntă.

Așadar, în zilele de festival care încă vă mai stau la dispoziție, vă invit să descoperiți minunatele povești și secrete din spatele artiștilor.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article