Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mari5 melodii care să te ajute să treci mai uşor prin curăţenia...

5 melodii care să te ajute să treci mai uşor prin curăţenia de Sărbători

Crăciunul se apropie cu paşi repezi şi cu siguranţă cu toţii suntem din ce ȋn ce mai stresaţi de cumpărarea cadourilor, de lista de cumpărături, de ce mâncare să punem pe masă şi… de curăţenie.

Eu, cel puţin, mă chinui de câteva zile să ȋmi aloc timpul necesar ca să pot face curat prin toată casa aşa cum se cuvine, a la carte. Dar nu e aşa uşor, pentru că de multe ori intervine lenea. Că de apucat nu e aşa greu, dar când mă gândesc că după ce le scot pe toate de prin dulapuri şi de pe te miri unde, trebuie să stau cam două ore gândindu-mă cum să le organizez şi să le pun la loc ȋn aşa fel ȋncât să nu semene cu ce a fost ȋnainte şi să şi ştiu cum şi unde să le găsesc atunci când am nevoie.

Evident, niciodată nu reuşesc să fac asta la capacitate maximă – dar ȋncă mă strădui să-mi ȋmbunătăţesc tehnica de curăţat.

Şi am descoperit un secret care mă ajută: muzica.

Cumva, ȋmi dă energia şi starea de spirit necesară pentru a duce curăţenia până la capăt şi… cel mai important, mă şi distrez făcând asta.

Aşa că mi-am zis ca astăzi să ȋţi ofer şi ţie un crâmpei din lista mea de muzică de curăţat – aici poţi să o iei şi ad literam, şi metaforic… totul e la latitudinea ta.

La urma urmelor… mătura este unul dintre cei mai buni parteneri de dans.

1.Delia – Verde ȋmpărat

Pentru că are un beat care ȋmi dă energie, pentru că ne place Delia şi pentru că locaţiile alese ȋn clip sunt atât de mişto ȋncât imaginaţia poate să ȋţi zburde ȋn n cărări, ȋn timp ce dai cu mopul.

Brunuhville – Spirit of the wild

Pentru că ȋntotdeauna ȋmi aduce zâmbetul pe buze şi mă face să ţopăi. Mai mult, poţi explora mai mult acest gen de muzică şi vei vedea că ȋţi poate deveni un ajutor de nădejde cam ȋn tot ce faci.

Pasărea Colibri – Vinovaţii fără vină

Un clasic românesc, vă invit să exploraţi muzica veche autohtonă ȋn timp ce faceţi curat – are ceva aparte care, cel puţin pentru mine, te face să dansezi, să ţopăi şi să ai parcă mai mult spor.

https://www.youtube.com/watch?v=MXQUB-UQ-NE

Nightwish

Probabil marea mea plăcere sau slăbiciune atunci când am nevoie de un boost de energie şi de spor. Melodia de mai jos se numeşte Over the hills and far away, dar puteţi asculta orice melodie de la ei şi garantat vă va ajuta, mai ales dacă sunteţi fani ai acestui gen de muzică.

Colinde sau cântece de Crăciun

Evident, nu poţi face curăţenia de Crăciun fără câteva melodii specifice perioadei – şi credeţi-mă, sunt destule. Mama, de exemplu, preferă colindele, eu prefer mai degrabă cântecele gen Wham – Last Christmas sau Band Aid 30 – Do they know it’s Christmas? Oricum, stai liniştit… aici chiar avem de unde alege.

Voi ce muzică ascultaţi când faceţi curăţenia de Crăciun?

Mai Multe

More article