Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiZile însorite pe pârtia Superski Cavnic

Zile însorite pe pârtia Superski Cavnic

Situată în Munții Maramureșului, pârtia Superski Cavnic este una dintre cele mai bune alegeri pe care o pot face iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se relaxa sau din contră, pentru a simți adrenalina pe zăpadă. Pornind din Cluj-Napoca, călătoria cu mașina nu durează foarte mult, iar aici este locul în care atât cei care vor să învețe să schieze, cât și cei experimentați, petrec momente de neuitat pe pârtiile care au o lungime totală de 7 km.

Pe scurt, o zi de schi:

Odată ajuns la baza telescaunului Roata 1, m-a cuprins o senzație plăcută. Imediat după mi-am dat seama că într-adevăr Superski Cavnic este un domeniu schiabil gestionat cu mare atenție, iar administratorii se asigură în fiecare zi că toate detaliile sunt bine puse la punct. Pârtii curate și nivelate, ratracuri și instalații pentru zăpadă artificială care funcționează ori de cât ori este nevoie – o imagine văzută rar în țara noastră… Apoi, îmi continui urcarea cu teleschiul până la altitudinea de 1260 m, punctul cel mai înalt din care se poate coborî. De aici în jos e poveste; 2 km care mi-aș fi dorit să nu se termine.

După câteva coborâri succesive mă uit la ceas, timpul a zburat (la fel și eu, probabil). Nu există loc mai bun pentru luat prânzul decât la restaurantul hotelului Superski de la baza pârtiei. În sezon, funcționează ca restaurant cu autoservire, iar clienții pot alege dintr-o gamă foarte mare de preparate, inclusiv deserturi. După o cafea, mă întorc înapoi pe pârtie.

În timpul săptămânii, rareori cei care urcă sunt nevoiți să aștepte la instalațiile de transport pe cablu. Un telescaun și două teleschiuri deservesc cele mai frecventate pârtii: Roata 1, Roata 2 și Rainer (pârtia neagră aleasă aproape tot timpul de către cei avansați). Tot aici, la pârtia Superski Cavnic funcționează și o școală care oferă atât lecții private de schi și snowboard, cât și de grup. Cei care aleg să învețe se vor bucura de o pârtie ușoară, separată de celelalte, unde sunt în deplină siguranță.

În weekend, în schimb, pârtiile devin mai animate, iar timpul de așteptare pentru a urca poate fi un pic mai lung. De asemenea, și apres-ski-ul situat la sosirea telescaunului parcă se trezește la viață, schiorii relaxându-se într-o mică pauză cu o priveliște unică asupra Cavnicului și a munților care îl înconjoară. Nu e de mirare că iubitorii sporturilor de iarnă aleg să călătorească sute de kilometri pentru a se bucura câteva zile de atmosfera de aici.

Mai mult decât atât, la baza pârtiei este și un centru de închirieri echipamente. Astfel că, nu trebuie să vă faceți griji în această privință. Schiurile, clăparii și plăcile de snowboard sunt foarte bine întreținute, iar astfel toată lumea se poate bucura de frumoasele coborâri la Superski Cavnic.

În final, pot spune că aici am găsit pârtii îngrijite, alături de toate facilitățile pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiții sigure. Fie că alegeți să vă petreceți un weekend la schi, fie că optați pentru o vacanță, zăpada va fi mereu pregătită și vă veți convinge că toate detaliile sunt exact așa cum trebuie să fie pentru o experiență unică.

Mai Multe

More article