Poveşti de călătorieWeekend Bucket List: 3 locuri de vizitat

Weekend Bucket List: 3 locuri de vizitat

Nu ştiu voi, dar eu simt nevoia să ies puţin, din când ȋn când. Să mă desprind de agitaţia oraşului şi să mă ȋntorc, pentru câteva ore, la natură. Să respir un alt tip de aer, să mă pot ȋncărca şi să mă eliberez de stresul de zi cu zi.

Norocul e că am avut această revelaţie azi, ȋntr-o frumoasă zi de vineri, nici prea caldă, nici prea rece, ȋnsă perfectă pentru a pleca undeva.

Mi-am făcut şi o listă şi, sincer, nu ştiu pe care din aceste locuri să-l aleg ca destinaţie, de data aceasta, căci mă trage atât nevoia de natură, cât şi cea de cunoaştere.

Să ȋncepem, zic…

Stufărişul de la Sic

Situat la 60 de km de Cluj, Stufărişul de la Sic este locul perfect pentru o escapadă de câteva ore departe de oraş. Fiind a doua cea mai mare rezervaţie de stuf din România, după Delta Dunării, locul se bucură de numeroase şi interesante specii de păsări, amfibieni, reptile şi diverse plante. Pontonul lung ce străbate zona, turnul de observare şi cele două foişoare pot transforma plimbarea voastră ȋntr-o misiune de relaxare şi poate chiar de observare. Pe lângă asta, ȋn comuna Sic veţi putea să vă bucuraţi de o mâncare delicioasă, ca la mama acasă şi chiar să treceţi pe la Muzeul Dansului.

Grădina Zmeilor

Despre Grădina Zmeilor am mai povestit eu, acum vreo doi ani. Fusesem ȋntr-o expediţie de cercetare – adică o plimbare prin ansamblul neregulat de stânci ce este asemuit de către folclor fioroşilor zmei. Zmeul şi Zmeoaica, Fata Cătanii, Căpitanul, Moşii şi Călugării sunt doar câteva dintre “personajele” care vă aşteaptă să le treceţi pragul. Aerul greu, curat şi răcoros, zona de observare de sus şi cărările stâncoase sunt ingredientele acestui loc frumos şi misterios care, cu siguranţă, vă va reȋncărca bateriile.

Cetatea Liteni

Cetatea Liteni este situată ȋn apropiere de Valea Ierii, lângă localitatea Moara de Pădure. E puţin de urcat, dar ȋn momentul ȋn care ajungi să o vezi, aşa aproape de cer, realizezi că merită urcuşul de jumătate de oră prin pădure. O veche cetate medievală construită acum multe secole pe o stâncă deasupra văii Iara, este locul care ȋmbină perfect suflul naturii cu misterul istoriei. Pe lângă asta, priveliştea este nemaipomenită iar tu, călătorule, te vei putea transforma poate ȋntr-un observator al lumii şi al vieţii.

Cam astea sunt cele trei locuri de pe lista mea. Nu mă pot decide ȋntre ele, deci cred că le voi bifa pe toate weekend-ul acesta. Tu ce spui? Vii cu mine ȋntr-o aventură?

Mai Multe

More article