Other web storiesVoluntariatul schimbă vieţi: se prezintă noul etaj II al Clinicii de Pediatrie...

Voluntariatul schimbă vieţi: se prezintă noul etaj II al Clinicii de Pediatrie 3

Ieri am avut ocazia să văd din nou de ce iubesc eu Clujul. Şi, de ce iubesc România, aşa cum e ea. Nu mă refer aici la mediul politic, despre care nu vreau să intru ȋn detalii ca să nu ne stricăm ziua de cu dimineaţă – singurul lucru pentru care pot să ȋi mulţumesc este că au reuşit să trezească ȋn oameni ceva ce părea lăsat deoparte: spiritul civic.

Ne-am oprit din a aştepta ca alţii să facă lucrul ȋn locul nostru şi am preluat noi taurul de coarne, realizând că schimbarea ȋncepe ȋn primul rând cu noi şi că o scânteie poate aprinde un foc imens, dacă este susţinută de un crez.

De-asta m-am bucurat când am auzit că cei de la Rotaract Visio şi bărboşii de la Beard Brothers, ȋmpreună cu Spitalul Clinic de Copii, Life Education for All, Fundaţia Pro Clinica Pediatrie 3 şi Mădălina Hada cu ai ei voluntari au reuşit să ȋncheie, cu surle şi trâmbiţe, campania Paint the Future.

Ce s-a ȋntâmplat ȋn această campanie, m-aţi putea ȋntreba?

Ei bine, totul a ȋnceput ȋn luna octombrie a anului trecut, atunci când cei din Rotaract Visio şi Beard Brothers au aprins acea scânteie: să strângă fondurile necesare pentru a renova integral etajul II al Clinicii de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca.

Nimeni nu o să mintă să spună că a fost uşor.

Secţia se afla ȋntr-o stare avansată de degradare şi era singura nerenovată din cadrul clinicii. A fost nevoie de o sumă de 55.000 de euro ca lucrările să poată fi duse la sfârşit. Gresia şi faianţa a fost ȋnlocuită cu tarkett, s-au reparat şi zugrăvit pereţii, s-au construit noi grupuri sanitare, s-au ȋnlocuit uşile, geamurile şi instalaţia electrică şi s-a dotat ȋntreaga secţie cu o instalaţie de oxigen.

Imaginile stau mărturie că rezultatul final arată spectaculos – aproape că aş vrea să mai fiu copil şi să ȋmi rup o mână, doar ca să pot merge să mai admir o dată desenele de pe pereţi. Glumesc.

Etajul II al Clinicii de Pediatrie 3 s-a schimbat dintr-un loc vechi, uzat, neprimitor, ȋntr-o oază de speranţă. Ȋntr-un loc care să aline durerea, sau ȋn care durerea măcar să se diminueze.

Asta face voluntariatul oamenilor faini din cele două organizaţii: schimbă lucruri, vieţi, mentalităţi. Aduc speranţă pentru un viitor mai mult.

Voluntariatul nu mai ȋnseamnă demult “muncă pe gratis” – acum este mai degrabă sinonim cu verbele “a construi”, “a face” şi “a crea”. Nimic nu i-a oprit pe voluntarii celor două asociaţii să ȋşi ducă scopul la bun sfârşit. Nu contează cât timp durează, important este să se ȋntâmple. Nu contează cât de mult e de muncă, important este ca cineva să pună mâna.

Şi aici, mă refer la tot, nu doar la Pedi 3, cum e ȋn jargonul local denumită clinica.

Ieri s-a inaugurat etajul II al Clinicii de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca. Şi nu oricum, ci cu zâmbet şi cu sentiment de “jos pălăria” pentru cei implicaţi!

 

Mai Multe

More article