Other web storiesEvenimentele de neratat, vara aceasta, la Cluj

Evenimentele de neratat, vara aceasta, la Cluj

După cum probabil ai aflat deja, vara aceasta Clujul își deschide porțile pentru distracție, iar noi nici nu se putea să lipsim de pe front, pentru a-ți transmite atmosfera în timp real. Totuși, nu ne-ar plăcea să știm că afli despre ce se întâmplă în orașul tău doar de pe net, așa că astăzi îți facem o prezentare pe scurt a celor mai mari evenimente la care vei putea participa vara aceasta în orașul tău.

Pentru că vremea bună ne invită să mutăm orice activitate din casă afară, primul eveniment de pe listă este tocmai TIFF. Aflat la cea de-a 21 ediție, în perioada 17-26 iunie, TIFF va oferi din nou titlul de Cluj-City of Film orașului nostru.

Anul acesta te vei putea bucura de proiecții în aer liber în 5 spații din oraș: Piața Unirii, Muzeul de Artă, Curtea UBB, Iulius Park și Parc Poligon (Florești) unde vei avea parte de premiere absolute & zeci de producții în cinematografele partenere (Victoria, Arta, Florin Piersic).

Principalii invitați ai acestui an sunt 𝗙𝗼𝗰𝘂𝘀 𝗜𝘀𝗿𝗮𝗲𝗹 și  𝗙𝗼𝗰𝘂𝘀 𝗣𝗼𝗹𝗼𝗻𝗶𝗮, cu o retrospectivă amplă a regizorului și scenaristului Krzysztof Kieślowski, la 80 de ani de la nașterea sa. Filmele prezentate sunt restaurate digital. Pe lângă multidtudinea de proiecții, vei avea parte și de cine-concerte cu artiști internaționali. Potrivit organizatorilor, până în prezent poartă titlul de confirmat 𝗡𝗼𝘀𝗳𝗲𝗿𝗮𝘁𝘂 la Castelul Bánffy, 𝟭𝟴 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 și 𝗠𝗼𝗼𝗻𝘄𝗮𝗹𝗸 𝗢𝗻𝗲 la Casa de Cultură a Studenților, în 𝟮𝟭 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲.

Nici în acest an nu vor lipsi întâlnirile de excepție cu regizori și actori, dar nici atelierele și filmele pentru cei mici, deoarece TIFF este un festival pentru toată familia.

Următorul eveniment de mare amploare este FORM DAYS Music & Arts FESTIVAL. Aflat la prima ediție, în perioada 26 august – 28 august, organizatorii le promit participanților o poveste de dragoste ce va pune accentul pe muzică și artiști, în mijlocul naturii, mai exact la castelul din Gilău. Așadar, ce poate fi mai fain decât un festival nou, într-o locație nouă?

Electric Castle își intră din nou în drepturi imediat după FORM DAYS FESTIVAL și îi așteaptă pe iubitorii muzicii electronice în același loc, pe domeniul Castelului Banffy din comuna Bonțida. Prin urmare, în perioada 13-17 iulie, organizatorii îi așteaptă pe electrici cu o combinație de muzică bună într-un concept inovativ ce combintă tehnologia.

Luna august va începe la Cluj conform tradiției, cu festivalul UNTOLD. Așadar, în perioada 4-7 august, inima Transilvaniei va bate pe ritmurile celor mai cunoscuți artiști, unindu-i pe iubitorii festivalului în povestea fermecată a Temple of Luna.Ca de fiecare dată, magia se va petrece în zona Parcului Central.

În mod cert nu vom lăsa vara să treacă atât de ușor, pentru că în perioada 1-4 septembrie vom avea parte de Jazz In The Park. Festivalul își va lua în acest an haină nouă și își va amplasa difuzoarele în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Așadar, ce mai aștepți? Noi ți-am scris aici câte puțin despre principalele evenimente care vor avea loc la Cluj în această vară. Tot ce ai tu de făcut acum este să îți iei bilete sau abonamente la cele pe care nu vrei să le ratezi, să te pregătești cu voie bună și împreună cu prietenii tăi să petreci până la răsărit. Vara aceasta promite amintiri senzaționale.

Friends having good time at summer music festival/Pixabay

Mai Multe

More article