Poveşti din ClujUNTOLD 2023. Experiențe unice pe toată perioada festivalului

UNTOLD 2023. Experiențe unice pe toată perioada festivalului

Zeci de mii de fani au petrecut prima noapte a festivalului UNTOLD 2023 pe ritmuri vibrante uniți de strălucirea păsării Phoenix, simbolul acestei ediții care a conturat scena principală.

Prima zi a festivalului s-a dovedit a fi doar începutul celei mai spectaculoase ediții de până acum, după cum au afirmat organizatorii. Imediat cum au pășit în teritoriul posibilităților nesfârșite, participanții au fost cuprinși de o energie unică specifică Capitalei Nopții și a Magiei, după cum este denumit festivalul.

Însă dincolo de concertele și piesele mixate pe cele 8 scene, participanții au avut parte în prima seară (și vor avea în continuare) de multe experiențe unice. Lumea fantastică cu ale sale personaje de poveste, șamani, acrobați, dansatori și mulți alți artiști veniți din România, Franța, Spania, Marea Britanie și Germania vor pune stăpânire pe aleile Parcului Central în această perioadă, înainte de apus. Copiii par a fi cei mai surprinși de mistic, însă nici cei mari nu se lasă mai prejos. Până la urmă, visele devin realitate în tărâmul UNTOLD.

Organizatorii au pregătit și pentru această ediție o mulțime de activări în colaborare cu partenerii lor, zone de relaxare, zone dedicate machiajelor sau a coafurilor de festival, un generos spațiu de mâncare unde au loc sesiuni live de gătit și pentru prima dată un spațiu dedicat relaxării și meditării. Locul denumit The Sanctuary este oaza de liniște unde cei prezenți se pot bucura de momente calme, sesiuni de yoga sau diferite workshop-uri tematice menite să aducă doar stări de bine în trup și suflet. Pe toată durata festivalului participarea la aceste sesiuni este gratuită pentru toți cei prezenți.

Revocalize.AI este un alt proiect la care pot participa fanii UNTOLD în pauzele dintre spectacole. Îndrăzneții pot fie să își înregistreze piesele preferate cu propriile voci, fie să își înlocuiască glasul cu cel al celebrilor artiști. Oricare variantă ar fi, ambele au în spate inteligența artificială, iar proiectul a fost posibil prin compania NTT Data.

De asemenea, în cadrul festivalului participanții pot păși și într-o lume virtuală prin cele 5 Minute de Libertate experimentând momente de adrenalină la manșa unui simulator de zbor F18. Astfel, o nouă experiență poate fi descoperită, iar clipele trăite se transformă în amintiri speciale.

Și nu în ultimul rând, UNTOLD și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria au creat în cadrul festivalului un Punct de Prim Ajutor Emoțional. Compania de servicii medicale aduce pentru prima data în prim plan în cadrul unui festival de muzică subiectul sănătății mintale. Aici, participanții pot discuta cu psihoterapeuți cu experiență despre diverse probleme cu care se confruntă la capitolul sănătate emoțională. Premisa acestei colaborări o reprezintă nevoia de a aduce în discuție emoțiile pe care fiecare dintre noi le simțim, în România psihoterapia fiind încă stigmatizată.

În final, experiența unică a festivalului UNTOLD, demnă de poveste, este cea care cucerește participanții an de an, timp de 4 zile și 4 nopți  în inima orașului nostru.

Mai Multe

More article