Poveşti de binePoveşti cu mâncareUn mic dejun internațional

Un mic dejun internațional

De cele mai multe ori, micul dejun pentru majoritatea dintre noi înseamnă doar o cană cu cafea, cu sau fără lapte. Însă, ar trebui să îi acordăm mult mai multă atenție primei mese din zi. Cu toții știm cât de importantă este aceasta, dar timpul nu ne ajută deloc.

Dacă privim partea bună, micul dejun este o oportunitate pentru a ne bucura de ceva dulce… cel mai bun mod de a ne începe ziua! Fie că vorbim despre fructe proaspete, gemuri sau alte delicii sănătoase, mereu acestea sunt binevenite. De ce? Corpul nostru are nevoie de zahăr, în special dimineața. Calculând orele dintre cină și micul dejun, comparativ cu cele dintre mesele din timpul zile, ne vom da seama că diferența este destul de mare. Glucidele, responsabile pentru energie, le putem asimila din foarte multe alimente pe care le consumăm la micul dejun. Începând de la fructe, până la cele mai gustoase tipuri de pâine, toate ne vor oferi energie pe termen scurt sau lung. Bineînțeles, nu trebuie să exagerăm.

În Europa, micul dejun încă este o tradiție respectată cu strictețe. În țările nordice se obișnuiește, în majoritatea cazurilor, să se consume printre cele mai cunoscute preparate precum omlete, hering, caviar sau diferite tipuri de pateuri. Mai mult decât atât, produsele de patiserie daneză sunt și ele foarte apreciate. În Germania, se poate afirma că micul dejun este foarte dulce, în adevăratul sens al cuvântului. Aici, celebre sunt unele preparate care se aseamănă cu delicioasele noastre gogoși. Iar dacă tot este vorba de patiserie, Franța nu este mai prejos. Din contră, croissantele cu unt au devenit cunoscute în întreaga lume, fie consumate ca atare, fie cu un gem apetisant.

Un produs internațional consumat la micul dejun se obține din celebrul aluat brioche. Este vorba despre o specialitate franceză care conține cantități mari de unt și ouă, aroma finală, după coacere fiind inconfundabilă.

Aluatul este frământat un timp îndelungat, iar după ce ajunge la consistența finală, se lasă la dospit. Doar după aceste două etape cu importanță ridicată, aluatul se va putea diviza și modela. Bineînțeles, formele și mărimile acestor produse de patiserie pot să difere. Fiind un aluat moale, înainte de coacere se așază în forme de metal sau ceramică, special create pentru aluatul brioche. Sunt perfecte pentru micul dejun și se pot asocia cu ușurință cu diferite tipuri de gemuri, creme sau chiar produse sărate precum mezeluri sau brânzeturi. Putem identifica cu ușurință aceste produse deoarece aluatul se asemăna destul de mult cu cel al cozonacului.

În concluzie, există variante nelimitate atunci când vorbim despre ce consumăm la micul dejun. Obiceiurile și produsele diferă de la o țară la alta, dar un lucru este sigur: micul dejun este cea mai importantă masă. De aceea trebuie să ne asigurăm că nu sărim peste acesta și  ca vom alege ingrediente de calitate cu substanțe nutritive care ne vor oferi energie pentru a începe ziua.

 

Articolul precedentFursecurile de la A la Z
Articolul următorPe scurt despre… bezele

Mai Multe

More article