Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariUn combo ce nu se demodează: TU, sănătos

Un combo ce nu se demodează: TU, sănătos

Te-ai  trezit vreodată căutând în depărtare ceva ce se afla chiar la îndemâna-ți ?!

Bogăția și abundența au conotații diferite pentru fiecare dintre noi- uneori, ea se află în lucrurile materiale, alteori, chiar în posibilitatea de a te bucura de un moment, într-o stare de sănătate foarte bună.

Pentru că suntem în sezonul rece și câteva stări ce descentrează organismul  încep să își facă simțită prezența, îmi amintesc cu zâmbet cum, în unele cazuri, indiferent de tratamentul prescris, tot la leacurile băbești ne întoarcem, și tot ele sunt cele ce ne reînzdrăvenesc simțurile și corpul.

Învățați să tratăm, mai mult decât să prevenim, există totuși  în societatea modernă, persoane care reamintesc și subliniază importanța construirii unei sănătăți fizice și mentale juste, chiar înainte ca vreo boală să survină, printr-o alimentație adecvată, în special prin integrarea alimentelor de bază – fructe, legume și plante sălbatice.

Ei ne fac să conștientizăm că, nu în excentric și inovativ regăsim elementele alchimice ale unei sănătăți ce ne permit să funcționăm la potențial cât de mare, ci, în simplu și accesibil – în plantele vindecătoare ce erau amintite încă din timpuri străvechi.

Lasă mâncarea să fie medicament și medicamentele să fie mâncarea, afirma Hipocrate, iar cei ce fac asta, par fericiți și bogați-au cel mai de preț bun-sănătatea.

De fiecare dată când mănânci sau bei, ori îți hrănești boala, ori o contracarezi.-Heather Morgan

Astăzi, vă povestesc despre întâlnirea cu Anthony William, prin paginile din cartea sa, ALIMENTE CARE ÎȚI POT SCHIMBA VIAȚA ÎN BINE, ce prezintă o provocare – aceea de a redescoperi puterea alimentelor, prin introducerea lor în alimentația noastră, în mod conștient, făcând  deosebirea între tentații ce îmbolnăvesc și slăbesc sistemul imunitar și alimente ce ne fac să trăim sănătos, îndelung și bine.

Autor al bestseller-ului NEW YORK TIMES MEDIUM MEDICAL, ALIMENTE CARE ÎȚI POT SCHIMBA VIAȚA ÎN BINE, el recomandă metode naturale de vindecare și păstrare a sănătății.

Aici, el vorbește despre adevărurile care ne opresc să avansăm, despre progresul la unison cu lumea din jur, precum și despre hrana pentru sufletul nostru.

Ineditul stă tocmai în simplitatea prezentării informației, precum și în dezvăluirea celor 4 ALIMENTE SACRE: fructele, legumele, plantele aromatice și condimentele și plantele sălbatice.

Așadar, incursiunea pe tărâmul bunătăților, este făcută printr-o descriere generală a alimentului respectiv, specificându-se apoi, cum acesta este util în boli și afecțiuni, menționând totodată simptome și stări ce indică o anumită boală, lăsându-ne cu efectul lor, ca suport emoțional și cu lecția spirituală ce merită aplicată în funcție de durerile sufletești pe care le întâlnim.

În cartea sa, regăsim de la fructe, la germeni și lăstari, crucifere, rădăcinoase, plante aromatice și condimente, ce contribuie în mod real și eficient la construirea unui sanctuar de bunăstare fizică și mentală. Și…cine nu dorește să se afle acolo ?!

Pentru că încă simțim aroma mustului, am ales să vă prezint maniera în care sunt descriși STRUGURII.

Există o preconcepție care spune că strugurii sunt prea bogați în zahăr, carbohidrați sau calorii pentru a fi buni pentru noi. (…) la fel ca bananele, strugurii sunt fructe de cea mai bună calitate, care susțin starea de bine la cel mai înalt nivel.

(…) SUPORT EMOȚIONAL: strugurii te ajută atunci când te simți prăbușit emoțional, ridicându-ți moralul și încurajându-te să privești viața cu alți ochi.

LECȚIE SPIRITUALĂ: dacă te simți izolat, neavând decât prea puține interacțiuni (..) integrează într-o mai mare măsură strugurii în viața ta.

Privește ciorchinii lor adunați laolaltă. Aceștia stau aproape, conectându-se atât la nivel fizic, cât și metafizic.

Strugurii se adaptează pentru a se integra perfect alături de cei din jurul lor.

Gândește-te la acest miracol atunci când cumperi sau când mănânci struguri.

Îți vei crea astfel o intenție sacră, care te va pregăti la nivel conștient și inconștient să atragi noi oameni în viața ta, indicându-ți astfel drumul către adevărata ta casă.- Anthony William

Autorul nu face decât să reconfirme un fapt descoperit- alimentele, pot fi medicament și medicamentele pot fi alimente, atâta timp cât le permitem să fie parte din cotidian.

Pe lângă informații utile, regăsim și recomandări sau rețete în care să folosim și să integrăm alimentele propuse, pentru a ne bucura pe deplin de experiențele trăite.

Naomi Campbell,  model și activist, Gwyneth Paltrow, actriță, autoare și fondatoarea CCO și GOOP.com, Robert Thurman, președintele Tibet House USA și autorul bestseller-ului Revoluția interioară, sunt doar câțiva dintre cei ce reîntăresc ideea de alimente medicament, prin stilul lor de viață și prin colaborările avute cu Anthony William, în diferitele proiecte.

Cu toată evoluția tehnologică de care avem parte, autorul reușește, prin descrierea beneficiilor alimentelor, să ne facă recunoscători pentru acestea, deoarece, ele nu au dispărut și, ne sunt încă, oferite de natură, înspre folosul sănătății noastre.

O plantă sălbatică ce conține informații antice și sacre referitoare la supraviețuire, sunt AFINELE SĂLBATICE.

Atunci când consumi aceste bobițe, inteligența lor înnăscută îți scanează corpul, caută bolile potențiale, îți monitorizează nivelul de stres și toxicitate, după care stabilește cea mai bună modalitate de a te vindeca.

AFINELE SĂLBATICE sunt singurul aliment din lume care face asta.

În timp ce alte plante comestibile nu pot supraviețui unui incendiu  decât dacă semințele lor sunt replantate în sol, afinele renasc mai puternice ca oricând din propria cenușă, chiar dacă solul a ars în profunzime.

Ele sunt cel mai eficient aliment pentru creier, cel mai puternic prebiotic și una dintre vedetele regenerării ficatului.

LECȚIA SPIRITUALĂ: Cu siguranță ai trăit de-a lungul vieții o experiență care te-a pus la pământ.

Poate că a fost vorba de o boală, o relație nefericită sau un eveniment tragic-care te-a făcut să îngenuchezi și ți-a anihilat simțul sinelui. Afinele sălbatice înțeleg perfect prin ce ai trecut. Ele știu cine ești, prin ce ai trecut și cum te poți ridica din nou.

Nativii americani au observat că atunci când se produce un incendiu în natură, singurele plante care cresc în mod natural imediat după stingerea focului sunt afinele sălbatice, care par mai sănătoase și mai puternice ca oricând.

Aceasta este sursa puterii lor: ele nu numai că au forța de a crește din cenușă, dar chiar folosesc această cenușă în beneficiul lor. La ambele extreme ale spectrului-focul și gheața-afinele sălbatice nu numai că supraviețuiesc, dar și triumfă.

Ele se confruntă cu adversitatea și devin inevitabil mai bune decât ea.

Atunci când mănânci aceste fructe supranaturale, esența lor indestructibilă devine parte integrantă din tine. – Anthony William

Așadar, amintiți-vă să vă bucurați atât de gustul, cât și de beneficiile acestor minunății ce ne sunt atât de la îndemână, fie pentru gust, prevenție sau tratament.

 

Până data viitoare, gânduri senine și alegeri conștiente.

Gyorgydeak Patricia©

 

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article