Other web storiesTransilvania sub spiritul Crăciunului

Transilvania sub spiritul Crăciunului

Reţeta e simplă: se ia o idee năstruşnică, se aşteaptă căderea serii şi se porneşte la drum.

Un drum care se condimentează cu muzică bună, ceva de ronţăit sau de băut şi multe glume care să te ţină ȋn priză. Iar prima destinaţie nu putea să fie alta decât, evident, Sibiul – cunoscut pentru frumosul său târg de Crăciun.

De cum am intrat pe porţile vechii cetăţi, m-a uimit freamătul oamenilor veseli, zgomotoşi ȋn veselia lor, sau multitudinea de culori ce ȋngropa oraşul ȋn lumină şi spirit de Crăciun. Acestea, ȋn combinaţie cu aerul vechi al clădirilor săseşti m-au dus cu gândul la un vechi carnaval, unde cuvântul cheie era neapărat dansul şi voia-bună.

Sibiul a fascinat ȋntotdeauna prin rădăcinile lui săseşti şi prin căsuţele lui colorate ȋmprejmuite de străzi ȋnguste şi romantice – dar cumva, ȋn această perioadă, pare că are mai multă viaţă decât de obicei.

Dar cum nimic nu poate dura veşnic, iar popasul nostru ȋn vechiul oraş a fost plănuit să fie scurt, a trebuit să ne ȋntoarcem către Cluj.

Bineȋnţeles că ne-am dat seama destul de repede că reţeta noastră nu era completă. Aşa că nu ne-am putut abţine să ne oprim şi prin cetatea Alba Carolina.

Ce mi-a plăcut teribil de mult este că iubirea alba-iulienilor pentru vechea cetate ȋn formă de stea se vede şi ȋn decoraţiunile ce ȋmpodobesc stâlpii din oraş. Steluţe ȋn şapte colţuri strălucesc de-a lungul oraşului ca un omagiu adus istoriei locului.

Am avut norocul să vizităm cetatea la o oră târzie, când nu era nici ţipenie de om pe străzi. Ne-am ȋntâlnit doar cu un câine, care ne-a ghidat pe tot parcursul turului nostru scurt prin cetate.

Mi-au plăcut mult veşmintele de sărbătoare ale Albei. Erau simple, în doar două-trei culori, dar erau… cumva… parcă făcute pentru cetate. M-a dus cu gândul la motivele ii-lor tradiționale.

După multe învârteli şi căscat gura prin Alba, am hotărât că se făcuse deja frig şi am decis să ne întoarcem spre casă.

Este frumos peste tot, pentru că oamenii sunt cei care fac un loc să fie special iar pentru că prietenii noștri sunt la Cluj, acesta este cel mai frumos loc pentru noi.

Mai Multe

More article