Other web storiesBăiatul care își dorește o fabrică de dulciuri sănătoase

Băiatul care își dorește o fabrică de dulciuri sănătoase

„Ideea de a avea o fabrică de ciocolată este, de fapt un vis pe care îl am de multă vreme”, mi-a spus Alexandru cu un zâmbet larg.

Eu am mare respect pentru specialiștii în economie și pentru persoanele care fac prăjituri plini de pasiune. Nu înțeleg munca cu cifrele și cum poți scoate un rezultat bun dacă trebuie, mai ales în contabilitate și nu mă pricep nici la prăjituri. Îmi place să consum dulciurile și să savurez cu poftă o prăji „grețos de dulce” și de aceea respect munca celor care o prepară.

Alexandru s-a uitat puțin mirat când i-am mărturisit lipsa mea de talent. A uitat să-și șteargă de tot zâmbetul de pe față, dar nu m-am suparat.

Când a împlinit 15 ani, în viața lui Alexandru a intrat pasiunea pentru dulciuri. După ce a petrecut câteva ore într-un laborator de cofetărie a știut că asta își dorește să facă în următoarea perioadă. Nu, nu doar să stea, ci să lucreze în acest mediu plin de zahar și făină.

Noua pasiune se împletea oarecum cu visul lui legat de ciocolată, așadar a hotărât să le încerce pe amândouă și a urmat un curs de ciocolaterie în România și unul de patiserie în Italia.

Szabo Alexandru are 19 ani, este din Călan și acum studiază toatele secretele pentru a crea produse dulci care să nu dăuneze sănătății, mai ales din acelea de la care nu te îngrași. Pare un tânăr serios și pus pe treabă așa că am toată încrederea că va reuși…curând.

Până atunci am ales să îl încurajăm și l-am rugat să ne împărtășească din pasiunea lui. Așa am creat pentru voi o serie nouă de articole…DULCI.

 

Mai Multe

More article