Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiTinerii frumoși ai Clujului - Maria Marica -Vioară. A coborât de pe...

Tinerii frumoși ai Clujului – Maria Marica -Vioară. A coborât de pe scenă, în lacrimi

Este vocea mea, mijlocul prin care mă pot exprima în cel mai liber și mai sincer mod, iar când am realizat că fără vioară nu aș putea face muzică, am început să percep altfel și timpul petrecut la studiu.

KYPC Concert #3

Încă de la 7 ani, mezinul familiei Marica, Maria, începe a cânta deși traiectoria ei trebuia să fie alta. Părinții și-au propus ca ultimul copil să nu fie îndrumat înspre muzică, însă nu au rezistat tentației de a-îl înscrie la școala de muzică.

Și așa, dintr-o viitoare economistă, Maria a devenit prezentă pe podiumurile Olimpiadei de Interpretare Instrumentală.

Secretul succesului constă în muncă, iar repetițiile îi ocupă 4 ore zilnic, uneori poate mai mult, dar nu există regrete, căci muzica este unul dintre stâlpii ei, așa că face orice ca să mențină echilibrul. Un altul este familia.

Cele două sunt valori complet egale pentru mine, și nu îmi pot imagina viața în absența uneia dintre ele. Îmi doresc la fel de mult să am o familie și să continui să fac muzică. 

Pasiunea pentru muzică a fost moștenită de la tatăl ei, care, pe fiecare dintre odraslele sale, le-a îndrumat înspre scenă.

Am iubit dintotdeauna muzica, dar abia recent mi-am dat seama cât de mult iubesc vioara ca instrument.

Viața de muzician un este ușoară, căci se bazează pe sentimente și pe trăiri. Nu este vorba doar de cel care o face, ci și de cel care o ascultă.

Oricât de mult ne gândim că trăirea interioară predomină, să un uităm că vorbim despre o industrie, iar când vine vorba despre industrie, discutăm de bani.

Unele concursuri sunt costistitoare. Au fost momente în care Maria un a putut participa la concursuri și masterclass-uri deoarece erau exagerat de scumpe, însă cu puțin pozitivism, cu un sprijin necondiționat din partea părinților și cu momente minunate în compania prietenilor, Maria atrecut peste așa-zisele nereușite.

Olimpiada din 2015 a fost ca o reîntoarcere acasă, deoarece, după atâția ani de concurs, recitalul copiilor un este pentru a doborî concurența, ci pentru a o sprijinii. Sunt ca în familie, iar lupta de pe scenă un face decât să ne aproprie mai mult.

Maria-Marica-Lira-1

Pentru mine, într-un concurs, cel mai important este să mă simt bine pe scenă, să dau tot ceea ce pot la momentul respectiv și să creez ceva frumos pentru cei din sală, fie ei membrii ai publicului sau ai juriului.

Cred că una din cele mai frumoase experințe din viața mea, nu doar de pe scenă, a fost un concert pe care l-am susținut vara trecută (2015) în cadrul unor cursuri de muzică de cameră din Statele Unite.

Am cântat, alături de patru tineri minunați pe care abia îi cunoscusem, Cvintetul cu pian de Cesar Franck. Deși am cântat doar prima parte, este o lucrare atât de încărcată emoțional, atât de tulburată și de tulburătoare, atât de captivantă, încât parcă se agață de sufletul tău și refuză să îi dea drumul.

A fost prima dată în viața mea când am ieșit de pe scenă în lacrimi.

 

Pe Maria o pasionează limba și literatura română. Nu prea are timp liber, dar se bucură de fiecare moment în compania unor oameni frumoși. Nu crede în idoli, din contră știe că fiecare om, indiferent de statut social sau faimă, este un posibil izvor de învățături.

Visele mari, deasemenea, nu îi sunt pe listă. Tot ce își dorește este să cânte, cu atât de multă plăcere, încât să o poată face pe orice scenă, indiferent de public și indiferent de beneficii.

Sufletul de artist un are vârstă.

Tot ce pot să sper este că am reușit să transmit măcar uneia dintre persoanele prezente în public ceva la fel de frumos și de profund precum ceea ce am trăit eu, pentru că, până la urmă, urc pe scenă nu pentru mine însămi, ci pentru public.

 

 

 

2 COMENTARII

    • Maria este si frumoasa si foarte talentata! mult succes Maria pe scenele lumii!

Comments are closed.

Mai Multe

More article