Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiTinerii frumoși ai Clujului- Magdalena Maria Hetea - Olimpică la disciplina curriculum...

Tinerii frumoși ai Clujului- Magdalena Maria Hetea – Olimpică la disciplina curriculum pentru educație timpurie

Orice copil se naște biologic sănătos și înzestrat cu tot ce are nevoie pentru a se dezvolta holistic. Depinde de cei care îl educă, îl iubesc, îl formează pentru viitor dacă îi creează condițiile optime pentru dezvoltare.

Așa începea una dintre discuțiile interesante purtate cu Magdalena Maria Hetea.

Este olimpică la „curriculum pentru educație timpurie”, mai exact pedagogia copilului între 0-3 ani. Elevă doar în clasa a 10-a, a Liceului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, este un exemplu de ambiție și determinare, iar în momentul alegerii carierei știa că cei mici sunt un izvor de lucruri minunate, în conluzie a decis să studieze începutul formării unui adult.

Deși multă lume crede că acești copii nu știu să facă aproape nimic, nu este deloc așa…De exemplu creierul, până la vârsta de 3 ani este jumătate din volumul creierului unui adult. În concluzie, dacă nu este stimulat în diverse domenii, acesta, în comparație cu alți copii care au avut parte de o educație corectă până la trei ani (și mai departe) va avea dificultăți în adaptare la lumea în care trăim.

Specializarea educator-puericultor este una nouă și, se pare că pentru Maria este și cea mai potrivită.

Ideea de a străbate un drum nou a venit cu mari emoții, dar și cu multe satisfacții.

Fără profesoara mea pe pedagogie, Buzatu Marilena, nu eram așa determinată în acest domeniu! Nu, chiar deloc, m-am gandit că așa a fost să fie! Eu speram doar să intru la liceu. Fiind de la țară (și nu mi-e jena să spun asta) mă gândeam că va fi mai greu, media minima de intrare fiind destul de mare! Dar, până la urmă, a fost foarte bine așa!

Nu regret nimic!

Fiecare zi printre copiii de la creșă este o ocazie să acumuleze mai multă experiență, iar acest lucru îi aduce și mai multă satisfacție.

Copiii de la creșă sunt mai cuminți decât cei de la grădiniță! Perioada de acomodare este puțin mai grea, dar, în general, foarte puțini plâng sau au alte comportamente. Atunci când vrei să ieși din grupă și vine câte un copilaș și întreabă „Când mai veniți pe la noi?” ai un sentiment foarte plăcut.

Pe lista unui program deja destul de încărcat cu orele de studiu și cele de practică, Maria și-a făcut timp și pentru olimpiadă. Prietenii au avut un rol important în succesul ei.

Și-a dorit să fie cea mai bună și a fost încurajată de prieteni și de familie. Succesul l-a construit treptat, învătând puțin câte puțin în fiecare zi. După faza județeană programul s-a intensificat.

Am întrebat-o dacă a sacrificat viața personală pentru acest rezultat. A răspuns simplu: Normal, da! Nu am avut timp pentru toate, deoarece nu am lăsat multe pe ultima sută de metri!

Este bine știut că lucrurile importante presupun sacrificii, iar dacă acestea sunt făcute și la timpul potrivit…drumul spre succes este pe jumătate parcurs.

Olimpiada a avut loc la Craiova. Am realizat atunci cât de frumos este Clujul!

După un examen scris de trei ore, mult stres și mici incidente, vestea cea mare a sosit: Locul I pe țară la curriculum pentru educație timpurie

Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am simțit atunci! Am fost foarte fericită că am reușit.

Și vă pot asigura că bucuria Magdalenei MariaHetea chiar nu are nevoie de cuvinte mari și pompoase pentru a fi exprimată. Este reală și este sinceră…așa ca a oricărui viitor adult ce dovedește că poate și trezește mândria părinților.

Cât despre planuri de viitor, olimpica noastră dorește să continue, deocamdată, în acest domeniu.

Timpul liber și-l dedică sportului și, în cea mai mare parte, familiei. Acestea o fac fericită!

 

Mai Multe

More article