Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiTinerii frumoși ai Clujului - Andreea Corina Rus - Olimpică la Arte...

Tinerii frumoși ai Clujului – Andreea Corina Rus – Olimpică la Arte Vizuale și Design Ambiental

Pasiunile atrag succesul. Cu multă muncă și dăruire ele definesc un mod de viață plin de satisfacții.

Un astfel de exemplu este Rus Andreea Corina, câștigătoarea locului I la Olimpiada Națională de Arte Vizuale și Design Ambiental. Pictează, confecționează bijuterii și studiază în amănunt detaliile lor.

Andreea Corina Rus tablou

În timpul școlii, lucrez în fiecare zi la asta câteva ore, iar în vacanță, nu lucrez chiar în fiecare zi, ci doar atunci când mă simt inspirată…câteodată chiar și câte o zi întreagă.

A început prin a desena tot ce îi ieșea în cale, de la clasicii pereți până la tablouri și cărți de colorat și, după ce au văzut că este vorba desre pasiune, părinții au decis să o îndrume înspre artă.

Andreea Corina Rus

Mi-am descoperit pasiunea pentru arte de când eram mică. Pictam tablouri pe panză și desenam în cărți de colorat.

Corina Rus Tablou

A moștenit această pasiune de la mama ei, care a îndrumat-o și sprijinit-o necondiționat în această perioadă.

Mi-am dat seama că sunt pasionată de artă și că vreau să dezvolt această pasiune. Apoi, am simțit sprijinul din partea părinților și a profesorilor să merg la un liceu de arte plastice deoarece desenam tot timpul. Atracția spre arte am moștenit-o de la mama mea care pictează și ea ocazional.

Un drum frumos, însă nu fără sacrificii.

Este eleva Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, iar drumul care pentru ceilalți colegi ai săi este simplu, pentru ea implică mai puține ore de somn și un mai mare efort. Însă, nu se plânge, căci studiază ceea ce o definește, iar asta o face mândră și luptătoare.

Cel mai mare sacrificiu a fost să mă înscriu la un liceu din Cluj, deoarece eu sunt dintr-un orașel apropiat, iar ca să ajung la liceu trebuie să mă trezesc în fiecare dimineață la 6:00 și să merg cu autobuzul timp de o ora până în Cluj.

Olimpiada a fost primul concurs din acest domeniu la care a participat. E mereu încrezătoare și optimistă, iar aceste două calități au ajutat-o.

Succesul nu vine peste noapte. Andreea știe asta și de aceea, muncește zilnic, puțin câte puțin, pentru a-și construi visul. E pasiune! Și se spune că atunci când faci ceea ce-ți place, nu ai nevoie de pauză pentru că te clădești tu pe tine, zilnic.

Toate acestea au facut din Andreea Corina Rus o ocupantă a podiumului la Olimpiada de Arte Vizuale și Design Ambiental.

M-am simțit încrezătoare și nu am avut emoții deloc, iar când am aflat că am câștigat, am fost atât de fericită, încat mi-am sunat toate cunoștințele în acea seara ca să le spun.

Sprijinul celor din jur o motivează și o fac să creadă că piedicile sunt, în realitate, provocări. E mereu înconjurată de oameni dragi și tot în ei își găsește inspirația pentru bijuteriile și picturile pe care le realizează.

În special, mă inspiră oamenii care reușesc să își transpună pasiunea pentru artă într-un mod de viață, dar și călătoriile și timpul petrecute în natură.

Starea ei interioară se regăsește în fiecare obiect pe care îl realizează. Când le privești, tablourile ei îți dau o stare de liniște, de contemplație, iar bijuteriile o energie pozitivă. Cât despre procesul lor, deși unul elaborat, Corinei Rus i se pare că este extrem de simplu și la îndemâna oricui. Da, a oricărui om talentat.

În prezent, pictez și fac bijuterii. Nu este un proces complicat, trebuie să fiu doar inspirată și să  mă concentrez pe ceea ce fac, apoi totul vine de la sine, iar la sfârșit rămân mereu surprinsă de tablourile sau bijuteriile pe care le-am făcut.

Este pasionată de călătorii, de oameni și de explorarea locurilor necunoscute. Dacă nu se dedica artei, cu siguranță devenea ghid turistic. Se relaxează în natură, confecționând bijuterii, dar și făcând sport și yoga.

Pentru ea viitorul sună bine, iar tot ce îi vine în minte când aude acest cuvând este Succesul.

 

P.S. La următorul mare succes ne va anunța și pe noi. De acum suntem prietenii ei!

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Andreea, succes in tot ceea ce – ti doresti sa faci! Norocul sa fie de partea ta!

Comments are closed.

Mai Multe

More article