Poveşti din ClujThe Sanctuary – liniștea din festivalul UNTOLD

The Sanctuary – liniștea din festivalul UNTOLD

Imediat ce am aflat despre proiectul The Sanctuary din cadrul UNTOLD am știut că este vorba în spate de o poveste care merită împărtășită. Plin de curiozitate am luat legătura imediat cu directorul artistic, Nely Borza, mintea creativă care a dat naștere acestui loc destinat relaxării și stării de bine trupești și sufletești din cadrul festivalului, iar ea ne-a răspuns la întrebări cu pasiune și implicare, lucru care se poate citi clar printre rânduri.

Pentru început, dacă ar fi să facem cunoștință cu organizatorul din spatele inițiativei, cine este și care-i sunt valorile?

Why Not este o companie cu reședința în Cluj-Napoca cu peste 10 ani de experiență în industria evenimentelor culturale. De-a lungul timpului am dezvoltat proiecte inovatoare, îndrăznețe care, credem noi, au adus bucurie multor oameni dar și nouă. Printre aceste proiecte se numără și The Inner – Mapping Inside, primul eveniment din Romania dedicat exclusiv sănătății mintale și a stării de bine. Una dintre valorile noastre importante este de să ne facă plăcere ceea ce facem. O bună parte din agenție are rol creativ si este important pentru noi să ne simțim bine și în siguranță la locul de muncă și să dezvoltăm relații sincere și valoroase între noi.

În ceea ce privește colaborarea cu festivalul UNTOLD și mai ales despre cum a luat naștere proiectul The Sanctuary, Nely Borza ne-a povestit:

Colaborarea dintre Why Not și Untold a început cu mult timp în urmă, însă spațiul The Sanctuary by The Inner se realizează pentru prima dată la Untold anul acesta. Pentru această colaborare a fost nevoie de o viziune comună, aceea de a face loc într-un festival gigantic de muzica electronică unui spațiu care invită la liniște și la introspecție și care iți dă timp cu tine. Iar această viziune comună a existat. Așa a luat naștere spațiul The Sanctuary a cărui program și implementare a fost realizată de echipa proiectului The Inner – Mapping Inside.

Iar cei care au trecut pragul The Sanctuary au descoperit aici cea mai frumoasă energie:

The Sanctuary este un spațiu sigur și relaxant unde participanții pot intra în contact cu practici menite să le îmbunătățească starea generală, să-i susțină în a se concentra pe accesarea și consolidarea rezistenței personale, creșterea încrederii în sine și a relațiilor și încurajează valoarea identității personale. Este un spațiu pentru a avea conversații semnificative și pentru a întâlni oameni cu preocupări similare. Îi invităm în spațiu pe toți cei care doresc să fie mai aproape de conceptele enumerate mai sus. Îi invităm și pe cei care vor un moment de liniște să-și tragă sufletul pentru a o lua de la capăt.

Un alt aspect care merită dezbătut este modul în care românii percep meditația ca formă a înțelepciunii. Întrebată, Nely Borza ne-a spus:

Nu aș știi să vorbesc la modul general despre ce cred românii despre meditație, însă pot să-ti spun că oamenii care frecventează evenimentele The Inner – Mapping Inside înțeleg valoarea meditație sau a mindfulness-ului și în general valoarea practicilor de cunoaștere la nivel personal, profund, fie ele științifice sau empirice. Le apreciază și practică și asta le schimba viața. Un răspuns comun pe care îl aud de la oamenii care practică meditația sau mindfulness este că reușesc să privească mai optimist obstacolele vieții și dobândesc abilitatea de a-și gestiona sănătos emoțiile.

În încheiere, mi-am dorit din suflet să-i adresez o întrebare cu care cred că cel puțin o dată ne-am confruntat: cum poate fi găsită liniștea care caracterizează o minte sănătoasă într-o lume atât de agitată sau gălăgioasă?

Cred că e nevoie de echilibru în viață. Uneori vrem să stăm în liniște, alteori vrem gălăgie și companie și este normal să fie așa. Dacă ar fi să dau un sfat este acela de a-i încuraja pe oameni să se expună în mai multe rânduri la diferite practici și terapii de relaxare sau de cunoaștere personală și să se analizeze apoi cum se simt. Este posibil să găsească tăcere și împământenire în mijlocul vâltorii. E un sentiment de neprețuit la care vor dori să se întoarcă.

Sursa foto: https://www.facebook.com/theinner.ro

Mai Multe

More article