Mai e puțin timp până când iubitorii de jazz se vor putea bucura de a 11-a ediție a Jazz in the Park. Lista finală a artiștilor a fost anunțată, iar abonamentele și biletele de o zi mai sunt încă disponibile, însă nu foarte multe.
Totul este aproape gata pentru a porni muzica, pentru a ne întâlni pe prispă la povești, pentru a savura bunătățile culinare și nu în ultimul rând, pentru a petrece clipe minunate în Parcul Etnografic al Transilvaniei.
Lineup-ul care a fost anunțat inițial îi include pe The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Theo Croker, Camilla George, Ronnie Foster, Nightmares on Wax, Nickodemus, Guts, Jan Gunnar Hoff Trio, Alexandru Andrieș, Ada Milea, Mork, Daykoda, 7th Sense, Jazzybit, Andra Botez, Andrei Irimia, Misha Blanos, Andi Moisescu, Moss Farai și KLT & Jessy Elsa Palma. Alături de ei, la festival vor mai concerta trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți laureați ai recentului Concurs Internațional Jazz in the Park 2023.
Ultimii artiști și trupe care au confirmat zilele trecute sunt Nani Noam Vazana, Pantaloons, Andrei Petrache Trio, FUNKorporation, Dodo, Iorga, Ufe, Bully, Digital Love, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu și Bogdan Roșca-Zăsmencu.
Pe lângă muzica bună, participanții se vor putea bucura și de alte activități relaxante:
Despre „Întâlniri pe prispă” aflați că revine la Jazz in the Park, după succesul primei ediții de anul trecut. Discuțiile se vor purta tot în jurul muzicii și se vor aborda teme precum viitorul educației muzicale, rolul muzicii în societate și relația dintre inteligența artificială și creația muzicală. La dezbaterile din cele trei zile vor lua parte: Romeo Cozma (profesor la Universitatea din Iași, catedra Jazz și Muzică Ușoară), Dima Belinski (pianist și compozitor), Larisa Perde (fondator și manager Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut), Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor). Moderatori vor fi Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding), și Vasile Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj).
De asemenea, gurmanzii vor găsi pe lângă clasicele food truck-uri și trei curți cu restaurante pop-up, o piață gourmet cu produse tradiționale românești, precum și o curte cu vinuri, o curte cu ateliere de gin și un atelier de pizza.
Mai mult, vă readucem aminte că Jazz in the Park este despre oameni și comunitate așa că, pentru al doilea an consecutiv, cei care vin la festival vor putea să înregistreze cele mai frumoase momente trăite la festival și să le revadă apoi în People’s Aftermovie. Conceptul se bazează pe implicarea activă a publicului, oferindu-le posibilitatea de a fi și ei creatori de conținut și de a-și documenta propriile experiențe.
Bilete și abonamentele pot fi cumpărate pe site-ul https://jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un părinte. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.
- Putem găsi fericirea în mâncare? - 1 nov. 2024
- MINA Cluj: prima expoziție dedicată lui Monet din România - 14 oct. 2024
- Cluj Symphony Experience: întâlnirea muzicii pop și rock cu cea simfonică - 6 oct. 2024