Poveşti din ClujStudent în Cluj, în vreme de pandemie

Student în Cluj, în vreme de pandemie

Suntem în luna octombrie. Dacă privești în stânga și în dreapta ta, vezi cum frunze roșii, galbene și arămii dansează în adierea vântului, așezându-se tacticos într-un splendid covor de nunațe…

… Întrerupem acest program artistic pentru o știre de ultimă oră:

Suntem în luna octombrie! Oficial, a început facultatea!

În Cluj se simte din ce în ce mai intens forfota orașului. Tineri frumoși din toată țara au revenit în orașul universitar pentru a-și pune ca la carte bazele unui viitor. Chiar dacă majoritatea facultăților au ales sistemul hibrid pentru reluarea orelor de curs, un lucru este cert: inima Transilvaniei bate pe ritmuri studențești.

În această ordine de idei, ne-am propus să le facem studenților nou veniți o prezentare per ansamblu asupra câtorva dintre posibilitățile de petrecere a timpului liber pe care le au în orașul nostru.

Știm că pentru majoritatea tinerilor viața de student presupune un buget limitat, astfel că, pe lângă variantele de gătit acasă sau restaurantele din oraș, vă aducem la cunoștință faptul că facultățile din Cluj dețin și propriile cantine, unde cu o sumă de aproximativ 20 de lei puteți avea parte de o masă proaspătă și consistentă, compusă din felul 1, felul 2 și chiar desert. Luând la pas orașul după această masă copioasă, vă pueți opri la cafenelele de tip to go. Chiar și la acest capitol aveți o gamă largă de variante, printre care se numără și cafenelele low buget.

Dacă ați bifat prânzul dar și cafeaua și mai rămâneți cu timp liber, atunci pentru recreere vă propunem următoarele variante:

Din centrul orașului sunteți la o aruncătură de băț de locul pe care noi îl numim Cetățuie. Câteva scări urcate și câteva calorii arse vă oferă o imagine spectaculoasă a Clujului văzut de la înălțime. Dacă sunteți norocoși și prindeți vreme bună, și din întâmplare v-ați luat la voi laptopul cu bateria încărcată, aveți spațiul perfect pentru a vă scrie un eseu sau o temă în aer liber.

Pentru cei care dețin o mașină proprie, sau măcar un prieten cu care să iasă la o plimbare, la mai puțin de 30 de km de Cluj încep cele 3 lacuri pe lângă care vă puteți petrece o dupamiază relaxantă. Lacul de la Gilău, lacul Someșul Cald și lacul Tarnița sunt cele la care facem referire, fiecare dintre acestea având diverse cărări prin care puteți să le ajungeți la mal. Dacă din întâmplare v-i s-a deschis apetitul pentru aventură, atunci trebuie să știți că luând la pas un traseu de dificultate medie pe lângă lacul Tarnița, puteți ajunge în vârful unei creste, denumit Piatra lui Lucaci și de unde priveliștea către lac este una care îți taie respirația mai ceva ca înălțimea la care te afli.

Ce spui, ți-am deschis apetitul pentru cunoașterea orașului nostru și a împrejurimilor?

Mai Multe

More article