Poveşti din ClujStandul UBB te așteaptă la UNTOLD – How cool is that?

Standul UBB te așteaptă la UNTOLD – How cool is that?

Kindly reminder… Suntem în plină desfășurare a fermecatului festival UNTOLD. Inima Transilvaniei unește inimile oamenilor din peste 100 de țări într-o singură bătaie a ritmului ce răsună de pe scenă. Voia bună se ridică de peste Cluj Arena și îmbrățișează întregul oraș, iar zâmbetele sclipitoare ale oamenilor se transmit la fel cum lumina licuricilor veghează templul vrăjitorului.

Temple of Luna este invadat și în acest an de mișcările unduitoare ale zânelor și ale personajelor din lumea fantastică care își deschide porțile o dată pe an, la Cluj.

Ei bine, din acest splendid loc de întâlnire a distracției cu aventura și experiența, nu putea să lipsească standul celor care dau Clujului titlul de Centru Universitar. Exact, ați intuit bine, este vorba despre standul Universității Babeș-Bolyai.

Deoarece UBB nu este doar o simplă universitate, pe lângă prestigiul de care se bucură, UBB reușește să consolideze o adevărată comunitate de studenți și profesori. Ei bine, această comunitate nu păstrează tainele succesului unei echipe doar pentru ea, ci profită de fiecare ocazie pentru a ieși în fața publicului larg și a le vorbi tinerilor și nu numai despre tot ceea ce poate să ofere viața de student în cadrul UBB.

Luând la pas aleile festivalului, nu se putea să nu mă opresc la voluntarii noștri. Astfel, în cea de-a doua zi de festival am discutat cu Sânziana Varodi, Paul Iacob și Victor Malairau, studenți senatori și voluntari ai Universității Babeș-Bolyai despre ce au ei de oferit în cadrul standului UBB, ce anume pot afla viitorii studenți ai UBB-ului despre Universitate și evident, i-am întrebat cum se resimte viața de student din postura studentului voluntar.

,,În principiu, publicul nostru țintă sunt elevii claselor a 11-a și a 12-a, care își doresc să urmeze studiile de nivel licență la Cluj, în cadrul UBB. Le prezentăm specializările din cadrul facultăților  universității noastre, le oferim informațiile de care au nevoie, dar evident, venim înspre ei și cu diverse provocări pentru a le putea oferi câte un premiu surpriză. Tinerii sunt foarte interesați de ce are UBB-ul de oferit și am observat că pun întrebări despre mai multe facultăți, în ordinea în care informațiile acestea îi vor ajuta la momentul oportun să ia o decizie în privința alegerii unei facultăți.” – Victor Malariu, student senator și voluntar UBB.

,,Totodată le oferim tinerilor pliante informative pe care le pot lua acasă, pot scana codul QR de pe acestea și sunt direcționați direct înspre pagina de admitere a UBB-ului. Acolo le sunt prezentate pe larg toate posibilitățile și pot afla informații despre modalitatea de admitere la fiecare facultate.”– Sânziana Varodi, student senator și voluntar UBB.

,,Am primit întrebări și cu privire la celelalte activități cultural educative și posibilitatea de a se implica în activități studențești la nivel de universitate, dar și întrebări referitoare la cazare, cămine, cantine ș.a.m.d. Tinerii sunt interesați de fiecare oportunitate pe care o au în cadrul comunității studențești UBB.” – Paul Iacob, student senator și voluntar UBB.

Despre viața de student în cadrul UBB aceștia mi-au spus că ,,este o experiență  foarte faină, deoarece pe lângă facultate, cursuri și interacțiunile cu cadrele didactice avem parte de foarte multe activități la care putem să luăm parte . Există foarte multe asociații în cadrul UBB în care studenții se pot implica, iar aceste asociații au o deschidere înspre studenți încă din anul I. Voluntarii merg în facultăți, le prezintă oportunitățile… De exemplu standul nostru este coordonat de către Biroul de Voluntariat al UBB. Chiar și aici studenții pot să desfășoare activități de voluntariat încă din primul an de facultate.” – Paul Iacob

,,Prin intermediul voluntariatului reușim să ne facem mult mai mulți prieteni, avem parte de experiențe noi și reușim să ne dezvoltăm prin cadrul training-urilor și activităților la care luăm parte.”– Sânziana Varodi

,,Cu alte cuvinte universitatea îți oferă șansa de a te dezvolta nu doar pe plan profesional, ci și pe plan cultural educativ, pe plan personal. Cred că și acesta este un motiv pentru care universitatea se află azi alături de tineri în cadrul unui festival de succes.” – Victor Malariu

Așadar, fie că ești în punctul în care alegerea unei facultăți se află pe lista ta de priorități, fie că ești deja student și vrei să alegi un program de master, trebuie neapărat să treci pe la standul UBB.

Nu ne crede pe cuvânt, mergi să te convingi singur. Discută cu voluntarii noștri, consultă  broșurile, ia pulsul vieții de student, iar mai apoi, Join the clUBB! Ne vom vedea prin Cluj, vom discuta despre cursuri, ne vom întâlni chiar și la UNTOLD, toate acestea sub deviza #omdeubb. How cool is that?

Mai Multe

More article