Poveşti de binePoveşti cu mâncareSablés Bretons, fursecuri cu personalitate

Sablés Bretons, fursecuri cu personalitate

Sablés Bretons sunt delicatele fursecuri specifice regiunii Bretania, din nord-vestul Franței. Adesea sunt denumite doar sablés, făcând referire la textura fragedă a acestora (în franceză, “sablé” înseamnă “nisip”), din cauza cantității mari de unt și a gălbenușurilor de ouă din rețetă.

Prentru realizarea biscuiților, recomand utilizarea untului cu un conținut de minim 82% grăsime. O parte din făină a fost înlocuită cu pudră de migdale pentru a stabiliza aluatul și totodată pentru o aromă mai intensă.

În varianta lor clasică sunt presărate cu zahăr, însă pot fi consumate cu gem sau cu ciocolată. În aluat se poate rade coaja de la o jumătate de lămâie, însă doar dacă este ecologică (coaja citricelor este tratată cu o substanță foarte dăunătoare sănătății noastre). Rețeta pentru Sablés Bretons poate fi folosită și pentru crusta tartelor.

Timp de preparare: 30 minute

Răcire: 1 oră

Dificultate: ușoară

INGREDIENTE

80g unt la temperatura camerei, min. 82% grăsime, tăiat bucățele

70g zahăr

3g sare

35g pudră de migdale

100g făină

1 gălbenuș de la un ou mare

½ linguriță praf de copt

PREPARARE

  1. Într-un robot de bucătărie prevăzut cu un atașament de tip paletă se amestecă toate ingredientele, până se formează un aluat omogen.

*Dacă nu dispuneți de un robot de bucătărie, aluatul se poate frământa cu mâna, însă nu pentru mult timp, pentru a nu se înmuia prea tare untul.

  1. Înveliți aluatul într-o folie de plastic.
  2. Lăsați la frigider pentru o oră.
  3. Presărați pe blatul de lucru făină.
  4. Întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 3mm.
  5. Tăiați formele dorite și coaceți-le pentru 10-12 minute la o temperatură de 180°C

*Pentru crusta unei tarte, se întinde aluatul la dimensiunea formei pentru copt, după care se așază în aceasta și se găurește partea inferioară.

Spor la treaba și poftă bună!

 

Alexandru Szabo

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article