Povestea trufelor de ciocolată
Potrivit legendei, trufele de ciocolată au fost create în bucătăria gigantului culinar francez Auguste Escoffier în anii 1920. Într-o zi, ucenicul său a încercat să facă crema de patiserie, dar a turnat în mod accidental smântâna fierbinte într-un castron cu bucăți de ciocolată. Pe măsură ce amestecul se întărea, el a descoperit că ar putea forma cu mâinile mingiuțe din pasta de ciocolată. După ce a acoperit noile creații în pudră de cacao, a fost uimit de asemănarea lor cu trufele de lux din regiunea franceză Périgord și zona Piemonte din Italia. Cu trecerea timpului, acest concept s-a dezvoltat, odată cu introducerea diferitelor arome naturale în compoziție.
Trufele de ciocolată, bogate și delicate, care se topesc in gură, sunt un cadou extraordinar, în special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Le puteți realiza acasă, iar norocoșii de pe lista dumneavoastră cu siguranță le vor aprecia. Dacă nu ați mai făcut niciodată trufe, încercați! Veți fi surprinși cât de ușor este. Distrați-vă și fiți creativi în alegerea aromelor și a decorațiunilor pentru propriile creații. Aceasta e cea mai bună parte în lucrul cu ciocolata.
Timp de preparare: 15 minute
Răcire: 8 ore
Dificultate: ușoară
Cantitate: aproximativ 25 bucăți
INGREDIENTE
300 g ciocolată albă (tăiată bucățele)
90 g smântână pentru frișcă (minim 32% grăsime)
Alune de pădure
Nucă de cocos măcinată (2 linguri pentru rețetă, iar restul pentru decor)
PREPARERE
- Aduceți smântâna la punctul de fierbere.
- Turnați peste ciocolată.
- Amestecați până compoziția devine omogenă.
- Adăugați 2 linguri de nucă de cocos și amestecați din nou.
(Compoziția trebuie răcită aproximativ 8 ore la 4°C)
- Formați biluțe cu diametrul de aproximativ 3 cm în interiorul cărora introduceți o alună.
- Imediat după, treceți trufele prin nuca de cocos rămasă pentru decor.
*Închise ermetic într-un recipient, pot fi conservate în frigider timp de 7 zile, iar în congelator, până la o lună.
*La temperaturi de peste 23°C, se vor înmuia, din cauza cantității mari de ciocolată din compoziție.
Alexandru Szabo
- Micul dejun, o masă care nu ar trebui evitată - 19 nov. 2024
- Putem găsi fericirea în mâncare? - 1 nov. 2024
- MINA Cluj: prima expoziție dedicată lui Monet din România - 14 oct. 2024