Poveşti de binePoveşti cu mâncareRezoluții și gânduri bune pentru noua dietă

Rezoluții și gânduri bune pentru noua dietă

Acum că am pășit în noul an cred că este un bun moment să reflectăm la micile plăceri nevinovate – merindele specifice sărbătorilor – cu care poate am exagerat un pic. Dar mai bine așa, decât să regretăm că nu am gustat jumările sau poate tortul acela care parcă ne făcea cu ochiul… Lăsând de-o parte ceea ce am făcut sau ce n-am făcut, rezoluțiile de la începutul noului an parcă sunt menite să ne salveze.

Iată câteva sfaturi bune de urmat în legătură cu ceea ce mâncăm, sfaturi care ar trebui să se transforme în obiceiuri:

  1. Stabilirea unor ținte pe care le putem atinge

Marea problemă legată de acest aspect este că tindem să fim prea duri cu noi și ne propunem lucruri nerealizabile. Spre exemplu, ne vom bucura de acea satisfacție personală dacă vom începe să consumăm în fiecare zi un fruct sau un aliment fermentat, transformându-se astfel într-un obicei. Sunt lucruri bune, ușor de urmat, care ne vor îmbunătăți stilul de viață.

  1. Să adăugăm, nu să scoatem

Atunci când obișnuim organismul nostru cu unele produse alimentare nu tocmai sănătoase (care uneori pot crea dependență) este foarte greu să le eliminăm din dietă și să renunțăm la ele pur și simplu. Soluția este să includem în alimentație și să începem mai întâi să consumăm ceea ce este sănătos, iar apoi să renunțăm treptat la lucrurile care ne pot crea probleme pe viitor. Începem să consumăm mai multe semințe și uleiuri care conțin acizi grași nesaturați și reducem cu timpul grăsimile bogate în acizi grași saturați.

  1. Să ne bucurăm de alegerile pe care le facem

Este inutil să ne forțăm să consumăm ceva ce nu ne place doar pentru că este sănătos. Mereu există și alte variante sau alte metode de a pregăti un preparat care să fie pe placul nostru. Atunci când ne bucurăm de ceea ce mâncăm vom avea numai de câștigat, iar acest lucru va fi vizibil în stilul nostru de viață.

  1. Suntem ceea ce gândim

Gândirea pozitivă este esențială pentru o stare de bine. Alimentele sunt sursa noastră de energie, iar de aceea trebuie mereu să avem o gândire constructivă asupra lor. De exemplu, trebuie să admitem și să recunoaștem că nu există nimic mai bun decât un desert la finalul mesei, însă în loc să îl tăiem de tot de pe listă, putem împărți porția în două sau chiar mai multe.

Teoretic, avem trei mese pe zi și două gustări între ele. Cel mai important lucru este să fim fericiți și satisfăcuți atunci când mâncăm. Trebuie să încercăm să consumăm în fiecare zi cât mai multe alimente sănătoase și să le reducem pe cât de mult posibil pe cele care ne pot crea probleme. În final, să nu uităm să ne bucurăm atunci când suntem la masă și să avem o gândire pozitivă. Tot ce contează sunt alegerile noastre care ar trebui mereu să tindă spre o dietă echilibrată astfel încât să ne menținem organismul sănătos.

Mai Multe

More article