Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiPrin lume cu Luminiţa Cuna - mâncând prin Santa Fe

Prin lume cu Luminiţa Cuna – mâncând prin Santa Fe

În podișul arid al statului New Mexico din sud vestul Statelor Unite se mănâncă bine. În bucătăria locală se amestecă tradiții mexicane, spaniole, mediteraneene și amerindiene, toate pipărate cu mult ardei iute – chili. Tostadas (plăcinte mici din făina de porumb fripte în ulei) acoperite cu carne, legume, fasole și un sos, bineînțeles, de chile, sopaipillas (un fel de gogoși pătrați mari cât palma) care se mănâncă cu miere, sau în loc de pâine lângă supe, huevos rancheros (ochiuri acoperite cu brânză, sos de chile verde sau rosu, servite cu o mâncare de fasole), fried bread (adică pâine friptă, care de fapt este aproape la fel cu plăcintele noastre fripte în ulei, dar aici este o mancare a amerindienilor Navajo), albondigas (un fel de chiftele de carne), chicharrones (asemănătoare cu jumările noastre) sunt doar câteva din specialitațile locale. A, si aperitivul meu preferat: fried pickles, castraveti murați fripti!

Mai Multe

More article