Poveşti de bineMind and soulPrin inocență și visare în 2024

Prin inocență și visare în 2024

Copiii rămân o  experiență ce surprinde mereu.

În această perioadă, de la micul Iisus care schimbă modalitatea în care va fi privită lumea, adolescenți ce încă mai văd bucurie în aceste zile magice, părinți ce își amintesc de propria copilărie comparând prezentul copiilor cu trecutul ce parcă nu demult a fost, bunici care povestesc nepoților povești cu a fost odată…, până la copiii ce așteaptă să îl surprindă pe Moș Crăciun, zilele lunii decembrie sunt zile de poveste ce ne încarcă cu o energie uimitoare, pe care dacă am purta-o de-a lungul întregului an, ar face minuni.

Sărbători, aniversări, Anul Nou sunt doar câteva repere ce ne aduc mai aproape de acea perioadă prin care am trecut cu toții ‒ copilăria, și în care am creionat amintiri ce păstrează zâmbete adăpostite în suflet.

Aceste evenimente ne permit oarecum să readucem acea inocență și visare specifice celei mai sincere și nefiltrate etape din parcursul nostru – copilăria.

Privesc  uneori cu uimire și semne de întrebare chipurile sobre și gânditoare ale persoanelor de pe stradă și din mijloacele de transport… De ce oare, a fi adult este adesea asociat cu aceste stări  și comportamente serioase?

Singurii ce aduc armonie, energie și viață rămân copiii. Ei, nu se simt îngrădiți de cutume sociale, de ce și cum ar trebui să fie, ci…visează cu ochii larg deschiși, oriunde se află și oricum arată realitatea lor. Pe pleoapele lor stă și dorința de a fi acceptați, a se integra, a socializa și a-și face prieteni pe viață. Dar ei, micuții pe care îi subestimăm adesea sunt cei care înțeleg că…realitatea poate fi mai bună atunci când o creezi prin dorință, imaginație și visare.

Oare cum ar arăta viața dacă am putea păstra și readuce în cotidianul nostru de adult o bucățică din puzzle-ul colorat cu râsete și imaginație al copilăriei? 

Cu toții ne dorim să ieșim câștigători din anumite provocări ale jocului vieții, iar Nelson Mandela este unul dintre cei ce a văzut în visare un drum către propriul succes al fiecăruia dintre noi.

De ce să aducem mai multă visare și imaginație în cotidianul nostru de adulți serioși cu responsabilități  nenumărate?!

Pentru că de acolo se naște superlativul: cele mai de succes proiecte, cele mai intense vizualizări ale unui viitor ce poate deveni prezent, cele mai cu sens trăite zile, cele mai armonioase relații, cele mai profunde trăiri, toate, sunt rezultatul eliminării unei realități nedorite și cufundarea conștientă într-o lume creatoare de realitate dorită.

Visarea nu este negare și naivitate, ci putere și alegere: putere de decizie și selectarea  experiențelor și trăirilor ce conduc doar înspre expansiunea noastră și nu înspre plafonare și diminuarea personalității și potențialului nostru.

Magia cunoscută sufletului de copil este încrederea că orice se poate…atâta timp cât ai curaj să visezi și să crezi.

Acest crez extraordinar este reflectat și în poezia lui Walter D. Wintle:

Dacă crezi că ești înfrânt, atunci ești,

Dacă crezi că nu îndrăznești, așa este,

Dacă ai vrea să învingi, dar crezi că nu poți,

Aproape sigur nu vei învinge.

Dacă ți se pare că vei pierde, ești pierdut.

Pentru că, în lume descoperim că

Succesul începe cu voința unui om –

Totul stă în starea de spirit.

Dacă ți se pare că ești depășit,

Atunci așa este.

Trebuie să ai gânduri înalte ca să te ridici.

Trebuie să fii sigur de tine înainte

Să poți câștiga vreodată un premiu.

Bătăliile vieții nu sunt câștigate întotdeauna

De cel mai puternic sau de cel mai rapid om,

Ci, mai devreme sau mai târziu, cel care învinge

Este cel care CREDE că POATE.

Cum ar fi dacă am face din 2024 un an în care, prin visare și imaginație ajungem să CREDEM că tot ceea ce este înspre dezvoltarea noastră morală, profesională, relațională și financiară se poate realiza ?

La mulți ani 2024 !

Te primim cu gânduri senine,

GAP

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)
Articolul precedent4 litere esențiale
Articolul următorÎnapoi la V I A Ț Ă

Mai Multe

More article