4 litere esențiale

Unii dintre noi ne naștem tare norocoși. Și, uneori, aflăm asta doar în momente cheie ale vieții noastre…                                                                        

Un Septembrie

Mâinile-i atingeau cu căldură și zâmbet hainele pe care copilul avea să le îmbrace în ziua următoare.  

Parcă voia să le îmbibe cu iubire, protecție și curaj.

Se gândea la cum va fi acea întâlnire, ce experiențe va trăi și dacă pașii lui vor fi ocrotiți de cele mai bune forțe din Univers, întrucât de acum încolo aveau să-i devină călăuze cei ce îl întâmpinau în ziua ce avea să urmeze.

Dorea ca toți cei pe care îi va întâlni de-a lungul călătoriei să îl transforme în diamantul șlefuit ce simțea că are potențial să devină.

Îl lăsa în lumea mare, simțind că, deși acum este doar un omuleț, atunci când va crește, el va aduce schimbare în bine printre cei din jur, permițând astfel frumuseții lumii să fie reamintită prin existența lui.

Știa că l-a crescut după propria-i simțire și se ruga să fi fost bine așa cum ea a făcut-o…nu-i dăduse nimeni vreun manual de instruire, așa că doar iubirea pură și magică pe care o mamă o simte, o ghidase în educație și parcurs.

Erau hainele copilului ei, micuțul devenit elev, cel ce avea să meargă pentru prima dată la școalămicro comunitatea în care urma să își petreacă timp înspre formare și educație.

Dojana pentru disciplina necesară reușitei o făcea să îi tresară sufletul, dar viața o învățase că asta îi va fi de un mare folos pentru creșterea și dezvoltarea lui armonioasă.

Mama ‒ figura centrală, constituie puncte de climax în viața noastră datorită sentimentelor pe care ni le scotea la iveală în diverse contexte, fie dragul, aprecierea, respectul, bucuria, fie supărarea, tristețea, neînțelegerea și dezamăgirea, dar, mereu acolo în momentele esențiale.

Nopțile nedormite ce purtau pe cerul întunecat griji, speranțe și dorința de reușită a copilului sunt doar câteva dintre trăirile unei mame iubitoare ce a rămas necontenit alături de noi.

Prin prezența mamei în momentele remarcante ale vieții am putut descoperi miracolul începuturilor care ne transformă întreaga ființă.

Odată cu venirea toamnei și a începutului de an școlar, mama, giuvaierul de neprețuit, ne colorează bucățile de amintiri pe care le contemplăm…Fiecare rememorare poartă bucurie și recunoștință pentru devotamentul și susținerea mamei, a părinților noștri.

Așadar, Femeia care contează este cea care a înțeles dincolo de cuvinte și a iubit dincolo de faptemama, îngerul terestru al omulețului devenit adult…

Până data viitoare, gânduri senine.

Győrgydeak Patricia

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article