Poveşti din ClujPovestile GiovanneiPovestea unui brad cu suflet

Povestea unui brad cu suflet

Primul Crăciun în casă nouă cerea un brad nou. Casă nouă, după cum știți, deseori înseamnă bani puțini. Nu puteam investi în ornamente noi și atunci mi-am zis să păstrez ornamentele vechi și să schimb doar suportul lor. Ideea unor bucăți de lemne stivuite în forma unui brad era o dorință mai veche de a mea, iar acesta a fost anul ei.

Tatăl meu a fost cel ce mi-a susținut ideea și a doua zi a venit acasă cu lemne în portbagaj. Tot el a gândit și rezolvat baza pomului. Soțul meu a tăiat lemnele la dimensiunile cerute și le-a găurit în mijloc pentru a putea fi stivuite. Așadar cu o dorință și efort comun, Crăciunul a venit cu un brad nou și demn de casa cea nouă.

De fiecare Crăciun îi cumpăr fiicei mele un îngeraș nou pentru a-l atârna în brad. De data această, oricât am umblat și căutat prin magazine nu am găsit nimic drăguț. A fost primul an în care am crezut că am rupt tradiția. Spun am crezut, pentru că la câteva zile după Crăciun, îmi invit o prietenă la un ceai și o poveste, și bineînțeles, ea (fără să știe nimic) îmi aduce în dar doi îngerași superbi.
Și în momentul acela, plin de emoție pentru mine, ea a devenit prietena ce a salvat tradiția!


Acest brad nu ar fi existat fără ajutorul familiei și prietenilor. Și de asta, în vârful lui, în loc de stea, tronează o inimă mare.

Să aveți parte de povești pline de suflet!
Giovanna

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)
Articolul precedentMagie în bucătărie
Articolul următorTricotatul este noul meu yoga

Mai Multe

More article