Iubește gătind

Gătitul este manifestarea iubirii, pentru că atunci când gătim pentru alții, manifestăm iubirea ce le-o purtăm, având grijă de ei.
Gătitul are puterea să transforme nu doar ingredientele folosite ci și pe noi înșine; din simpli consumatori în producători, din simpli indivizi în ființe iubitoare, ce le poartă de grijă altora.
Gătitul ne oferă oportunitatea atât de rară în viața modernă, să lucrăm direct în sprijinul nostru și în sprijinul celor pe care îi hrănim.
Poate că în ceea ce privește prioritizarea timpului nostru, nu este cel mai eficient mod de a ne trăi viața, dar în ceea ce privește emoția umană, ideea de a pregăti ceva delicios și hrănitor pentru cei pe care îi iubești este una dintre cele mai puțin egoiste practici și un timp deloc pierdut.
Gătitul ne unește și ne aproprie de cei iubiți,  adunându-ne în jurul mesei, poate nu în fiecare zi, dar în multe din zilele săptămânii. Iar astfel de momente sunt de neprețuit în viață modernă, sunt momente în care interacționăm și comunicăm cu cei pe care îi iubim. Astfel, pe lângă faptul că ne hrănim corpul, ne hrănim și sentimentele și emoțiile.
Eu personal am început să gătesc când s-a născut fiica mea. Din iubire pentru ea, cu toată iubirea ce i-o purtam am început să îi pregătesc masă după masă. 18 ani mai târziu gătesc aproape în fiecare zi și trăiesc iubirea cu fiecare masă ce o prepar.
Iubiți și gătiți!
Iar când gătiți, nu uitați să simțiți și iubirea. Nu trăiți gătitul ca și o datorie și o muncă, trăiți esența sa: iubirea.
Giovanna
Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

Mai Multe

More article