Poveşti din ClujPovestile GiovanneiTricotatul este noul meu yoga

Tricotatul este noul meu yoga

Ger afară, foc cu lemne în sobă, liniște în casă și în suflet. Mocnitul lemnelor în foc e singurul ce o întrerupe, ai zice, dar de fapt doar o completează și o întărește. Un coș croșetat cu drag de altcineva pt tine, care acum e plin de gheme de culoare și andrele. Cam asta e tot ce ai nevoie iarna să meditezi. Nu e meditație ați putea spune, dar dacă te umple de liniște, îți alungă toate gândurile și îți oferă relaxare și bucurie, e!

În momentul în care tricotezi un pattern, numeri ochiurile pe care le tricotezi. Ești concentrat doar acolo, creierul tău nu mai poate zbura liber și toate grijile sau gândurile zilnice (trebuie să fac asta, sau să merg să plătesc nu știu ce) dispar. În sfârșit s-au oprit toate. Tu ești conștientă doar de mocnitul lemnelor și de două ochiuri galbene și 3 gri care le împletești pe andrele. Câteva astfel de rânduri și începi să trăiești relaxarea, să te scufunzi în liniște, iar apoi bucuria când vezi cum pattern-ul tău înceapă să se înțeleagă și să prindă formă.

 

Dar ca să ajung să fac asta a trebuit să o cunosc întâi pe Helen Piano, o scoțiancă plină de pasiune și noblețe. Pasiunea ei este tricotatul, și mai precis, fesul tipic și patentat al insulei de unde vine, Shetland Fair Isle. Când a început să îmi vorbească despre căciulile pe care le tricotau ea și alte femei de pe insulă, fața ei a început să se lumineze. Am văzut mândrie, bucurie, pasiune și iubire pe chipul ei și atunci am știut că și eu vreau să fiu parte din așa ceva. Este vorba despre un fes ce îl tricotează femeile de pe insulă pt pescarii lor.❤️ Un fes tricotat din lâna oilor crescute pe insulă, un fes menit a păstra și continua tradiția insulei.

Este o repetiție de culoare și modele create și patentate de localnicele insulei. Că să intri în posesia patternului trebuie întâi să aderi la grupul creat de ele în scopul promovării tradiției, grup gestionat personal și individual de administratorii lui, The Fair Isle Fisherman’s Kep Page, iar apoi să sponsorizezi muzeul lor cu modestă sumă de 10 GBP pentru a primi pe mail instrucțiunile și patternul acestui fes. Este un grup plin de sprijin și încurajări, plin de pozitivitate și inspirație. De câte ori am activat în el,  primele lucruri ce l-am remarcat au fost: bunătatea, pozitivitatea și disponibilitatea mebrilor. Nu am văzut nici măcar o singură data un comentariu de natură negativă. Este ceva ce, din nou, te face să îți dorești să fii parte din așa ceva.

Închei prin ai mulțumi prietenei mele Helen pentru pasiunea ce a adus-o în viață mea.

Giovanna
Ps. Deja în mijlocul altui proiect, cu aceeași stare de bine!

Mai Multe

More article