Poveşti din ClujPIVNIȚA SAVU - arta lichidă

PIVNIȚA SAVU – arta lichidă

Modalitatea inedită de livrare a vinului în Cluj

… îl privea cum se lăsa răsfățat în razele calde ce scăldau valea Cimbrudului și, știa și simțea că, atunci când va crește, va ajunge exact așa cum trebuie și unde trebuie-la cei ce îl vor face părtaș la unele dintre cele mai frumoase clipe, iar asta, îi umplea bunicului sufletul de bucurie.

Răsăriturile și apusurile, climatul blând, solul, deveneau o binecuvântare pentru elementul unificator al familiei SAVU-vița de vie.

Bunicii, sunt mai mult decât oamenii dragi care ne țes copilăria cu amintiri fermecătoare, clipe cu zâmbet și curiozitate, suspans, prin poveștile spuse, ei, sunt cei ce ne creionează valori pe care le vom purta în experiențe cotidiene, interacțiuni și vor schimba direcția busolei noastre morale, în diversele alegeri de adulți.

Așadar, bogăția unora, se află tocmai în privilegiul interacționării cu bunicii.

Povestea cramei ce aparține uneia dintre cele mai vechi familii din Ciumbrud, cu peste 100 de ani de existență în același loc, începe după revoluție, cu redobândirea parcelelor cu viță de vie, moment ce a făcut să renască aprecierea pentru vie și vin.

TIMPUL-LUXUL SUPREM PENTRU UN BUSINESS DE FAMILIE DIN ROMÂNIA

Pentru a vorbi despre tradiție, a consolida relații și a întări legături, pentru a dezvolta ideile creative în proiecte, pentru a savura cele mai delicioase vinuri, este nevoie de timp.

Vinul, o băutură sofisticată, existentă din vremuri biblice, atât de asemănătoare nouă, are, asemenea oamenilor, nevoile ei specifice pentru a ajunge la desăvârșire.

Efectele timpului se resimt în mod miraculos și totul capătă o altă formă,  atunci când avem răgazul și înțelepciunea de a-i da timp timpului.

Pasiunea domnului Savu Nicolae I, bunicul ce a recuperat plantațiile cu vită de vie veche,  a fost atât de mare, încât a acordat timpul necesar devenirii viței de vie în vinuri artizanale, realizate chiar în garajul și pivnița casei sale.

Acolo, în crama casei, un întreg proces de magie are loc, pentru a face din vinuri, o experiență de neuitat.

Așadar, drumul de la primii 1.000 de litri, până la cei aproape 100.000 de acum, a consolidat relația familiei și a transmis valorea respectului tradiției de la bunic la cei doi fii, iar acum la nepoți, prin decizia celui mai tânăr vinificator din țară, Sergiu Nicolae Savu, de a rămâne aici și a fuziona tradiția cu inovația, pentru dăinuirea amintirii pasiunii bunicului și a familiei.

Scalarea ideii la un nivel mai mare, a fost provocatoare, iar acum aduce zâmbet și satisfacție, făcându-l pe bunic să privească viitorul cu serenitate, știind că nepotul împreună cu familia va continua să pășească pe drumuri nebătătorite, pentru un vis.

Interesele principale adună familia laolaltă, iar conservarea mediului, îmbunătățirea practicilor și surprinderea consumatorilor, îi fac și să aprecieze diversitatea ideilor noilor generații.

 

CEEA CE NE ȚINE ÎN VIAȚĂ ȘI SĂNĂTOȘI ESTE NEBUNIA ÎN CARE ALEGEM SĂ CREDEM, VISUL NOSTRU– familia SAVU

Sergiu Savu, crede în consumatorii educați ai vinului, cei ce știu să aprecieze calitatea, nu cantitatea, în cei ce fac din servirea băuturii nobile, un ritual.

Pentru că vinul este asociat adesea cu o stare festivă, de sărbătoare, ineditul vine și din modalitatea alegerii livrării produselor.

Așa că, atunci când comandați de la PIVNIȚA SAVU, vinul ajunge în Cluj-Napoca în condiții elegante de transfer, fiind livrate personal, cu implicarea celor de la EMC- curieri în costum, arătând prin asta, respectul cuvenit formei de livrare, persoanei ce îl va bea, dar și strugurilor deveniți un melanj de arome.

Vinuri acide, cremoase, albe sau chiar rosé-uri, din struguri recoltați manual, totul, îmbuteliat într-un ambalaj simplu, cochet, prieten cu mediul, designul rafinat al etichetei, reflectă respectul și etica unei afaceri de familie de talie mică, ce iubește o țară pe care o vrea educată și prosperă.

Prin aciditatea provocatoare, alcool echilibrat si tanini speciali, vinul înnobilează simțuri și sporește longevitatea, iar dacă și atmosfera în care îl consumăm este propice, el va expanda armonia și bucuria unui moment.

Pe site-ul lor, mai apar și alte surprize, pe care vă las să aveți plăcerea de a le descoperi, la momentul oportun.

Prin povestea familiei SAVU, aflăm că cele mai frumoase povești nu au un sfârșit, ci, își găsesc un făgaș pe care să își continue firul narativ.

Bucurați-vă de momente ce vor dăinui în viitor, prin răsfățul papilelor gustative, cu un vin artizanal din PIVNIȚA SAVU. Povestea continuă prin ei, dar și prin alegerile voastre.

Viitorul este următoare noastră destinație-familia SAVU

www.pivnitasavu.com

 

Până data viitoare, gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article