Poveşti din ClujSki în pandemie, şi în 2022, la SuperSki Cavnic

Ski în pandemie, şi în 2022, la SuperSki Cavnic

A căzut prima zăpadă din iarna 2021-2022, la Cavnic. Pe pârtia de la SuperSki s-a aşternut puţină albeaţă, dar nu suficientă, încă, pentru a acoperi toate smocurile de iarbă. Nici temperatura nu e cea potrivită făcutului de zăpadă artificială, dar va fi bine, aşa îmi spunea, într-una din aceste zile, Oana, la telefon.

A trecut un sezon de ski în pandemie, iar cei de la SuperSki Cavnic au reuşit, nu doar să încheie pe plus, ci şi să facă oarecare înnoiri, aşa cum ştiu ei să procedeze, în fiecare an.

De obicei, într-una din serile care încheie o zi călduroasă, pe pârtie, familia Oanei Poenar şi a lui Alex, dar şi seniorii, părinţii Oanei, se adună la cină să plănuiască următoarele investiţii. Sunt oameni nu doar harnici, ci şi înţelepţi şi ştiu că trebuie să pregătească, din timp, următorul sezon de ski.

Chiar dacă, cu toţii, iubitorii sporturilor de iarnă şi nu numai, ne-am dori să putem să ne bucurăm de zăpadă, în condiţii normale, mai exact, în vechile condiţii, nu prea mai există speranţa acestui fapt, pentru iarna asta. Aşa au gândit, din timp, şi cei de la SuperSki.

Cu puţinii bănuţi care au rămas, administratorii domeniului schiabil au făcut renovările necesare în spaţiile existente de cazare şi de servit masa, au terminat lucrările necesare întreţinerii instalaţiilor de urcare-coborâre, au îmbunătăţit “fabrica” de zăpadă artificială, cel mai important aspect pentru o pârtie bună şi au construit un restaurant nou, care se doreşte cu meniu a la carte, la aproximativ 150 de m de actualul restaurant de la poalele pârtiei Roata 1, înspre zona de cazare cu căsuţe.

Şi anul acesta capacitate de ocupare, suntem nevoiţi, să o menţinem la jumătate. Nu putem, ca anul trecut, să servim masa în restaurant decât cu restricţiile în vigoare şi am stabilit circuite şi reguli clare pentru urcatul pe pârtie şi accesul în hotel, restaurant, apres-ski-uri, şcoala de ski şi centrul de închirieri. Ne place să vedem latura pozitivă a fiecărui episod care vine în viaţa noastră. Ne bucurăm că a crescut gradul de ocupare, în zilele din timpul săptămânii şi turiştii s-au obişnuit cu această practică. Comparativ cu sfârşitul de săptămână şi perioada vacanţelor, aceste zile sunt mai puţin aglomerate şi, implicit, mai plăcute.   

Plănuim startul pentru sezonul de ski 2021-2022, în primele două săptămâni din decembrie. Sperăm la temepraturi mici pe timpul nopţii, în zile consecutive, astfel, încât să putem acoperi şi pregăti măcare Roata 1, prima porţiune de pârtie, de la urcare. (Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic)

Şi din acest punct de vedere e bine că administratorii locuiesc la poalele pârtiei, fiind oricând pregătiţi să dea startul unui nou sezon de alunecare pe zăpadă.

Şi, pentru că totul este 90% pregătit, Oana mai are o dorinţă mare şi anume: “să nu fie introduse noi restricţii pentru exterior, comparativ cu anul trecut”. Iar şansele de împlinire sunt mari, mai ales pentru că şi în străinătate, în staţiunile cu renume pentru schiori, certificatele verzi sunt cerute doar pe instalaţiile de urcare închise, de exemplu telegondolă.

Noi le dorim un sezon bun la SuperSki Cavnic şi asta pentru că am aflat despre marile planuri de investiţii, din vara lui 2022. Dar asta este o altă poveste care va fi spusă pe îndelete, într-o altă zi din calendar.

Mai Multe

More article