Other web storiesNutella - Ce te faci cu nebunia asta de ciocolată?

Nutella – Ce te faci cu nebunia asta de ciocolată?

Ȋncă de când a apărut, reţeta asta minune de ciocolată topită a celor de la Nutella a reprezentat o ameninţare pentru siluetă sau pentru dietă. Papilele noastre gustative dansează lambada din momentul ȋn care senzaţia vizuală a borcanului ajunge la creier.world-nutella-day-e1422788842763-808x382

Uneori e ca un drog: spui că mănânci doar o lingură, ȋnsă te trezeşti la final că ai ajuns la fundul borcanului. Şi apoi stai şi ȋţi faci mustrări de conştiinţă, sau dacă eşti şmecheră te duci la alergat şi dai jos toată Nutella.

Dar pe bune acum, cine să ȋi poată rezista? E ca o himeră a dulciurilor, care ȋţi apare ȋn faţă tot timpul, deghizată fie ȋn prăjituri, clătite, fursecuri sau ȋngheţată, la fiecare pas ȋncât nu ai cum să o ratezi. Şi nici cum să o refuzi. E imposibil.nutella

cheesecake-cu-nutella-si-capsuneDoar că am aflat şi alte moduri prin care poţi să ţii Nutella aproape, fără să fie nevoie să ajungă ȋn stomac. Pentru că, aşa cum am aflat zilele trecute, această ciocolată minune poate servi ca ingredient şi pentru alte lucruri ȋn afară de mâncare.

De exemplu, vă puteţi crea propria voastră cremă de mâini – sau chiar de corp. Nu aveţi nevoie decât de două linguri de unt de shea, două linguri de unt de cocos (dacă e foarte lichid, e nevoie de vreo patru) şi de o lingură de Nutella. Se amestecă toate ingredientele pe foc, ȋntr-un vas aflat deasupra unei cratiţe cu apă. Atenţie, nu le amestecaţi direct pe foc!

După ce amestecul a ajuns ca o cremă, se lasă la frigider să se ȋntărească, ȋn jur de o oră şi jumătate, până când ajunge la o consistenţă asemănătoare cu ceara. După se mai amestecă odată cu mixerul. Et voila! Doar trebuie să o puneţi ȋntr-o cutiuţă şi noua voastră cremă este gata de folosit sau, cine ştie, de dăruit. Eu personal am decis ce cadou ȋi fac unei prietene pentru care Nutella este echivalentul ambroziei.maxresdefault-1

Cum ar fi, ȋnsă, dacă aţi scrie cu creioane ce emană aromă de Nutella? Acesta este un alt secret pe care vi-l dezvălui: puteţi să vă personalizaţi creioanele cu aroma ciocolatei preferate. Nu e greu deloc: aveţi nevoie doar de o cutie de creioane (preferabil simple, nevopsite), puţină tempera, lipici şi, bineȋnţeles, ingredientul principal pe care ȋl ştim foarte bine. Se iau creioanele şi se pictează ȋn maro şi alb (ȋncercaţi să aranjaţi culorile ȋn aşa fel ȋncât să fie destul maro, deoarece ciocolata se va adăuga doar acolo). Ȋntr-o farfurie se amestecă Nutella cu lipiciul – cât consideraţi că aveţi nevoie, doar aveţi grijă să fie aceeaşi cantitate – până se formează o pasta care se aplică pe partea maro a creionului. După ce se usucă, se dă undă verde la scriere, ȋnsoţită de aroma dulce de ciocolată.maxresdefault

Ȋn caz că nu vă descurcaţi, căutaţi-o pe tipa drăguţă de la Cute Life Hacks pe Youtube. E şi ea un mare fan al Nutellei, doar că ea pierde caloriile prin toate lucrurile pe care le face aproape din nimic.

Eu atât am avut de spus, creioanele mele vor să se odihnească şi, ȋn plus, am un borcan plin care mă aşteaptă cuminte ȋn frigider. Nu mă pot ȋmpotrivi, m-am ȋmpăcat cu soarta mea.

keepcalm

Mai Multe

More article