Poveşti de binePoveşti cu mâncarePlatoul cu brânzeturi perfect

Platoul cu brânzeturi perfect

 

Cel mai rapid şi usor mod de a ne impresiona şi mulţumi invitaţii este să punem pe masă un platou cu brânzeturi. Cu un impact vizual wow şi cu certitudinea că va mulţumi pe toata lumea, eu cred că este un “absolut must” la orice petrecere sau dupămasa între prieteni, precum şi pentru o zi ploioasă în care vrem să ne răsfăţăm.

giovana-1

Cum alcătuim un astfel de platou?

  1. Alegem brânzeturile. Eu vă recomand să alegeţi 4-5 feluri din varietăţi diferite: maturate, tari, moi şi albastre. De asemenea vă recomand să alegeţi brânzeturi din diferite tipuri de lapte: de capră, vacă sau oaie.
  1. Complimentăm brânzeturile cu:
  • Fructe proaspete: strugurii şi smochinele sunt preferatele mele când mă gândesc la brânzeturi.
  • Gemuri, miere sau chutney-uri: gemul de smochine şi chutney-ul de ceapa ar fi alegerea mea aici. Le aşezăm lângă brânzeturi pe platou, nu peste ele.
  • Fructe uscate şi nucă: omise de data aceasta.
  • Grisine sau crackers: de data aceasta am ales grisinele, pe care le-am înfăşurat in jambon.
  • Diferite tipuri de măsline.
  • Jambon Serrano şi Fuet.
  1. Servim brânzeturile tăiate, astfel totul este pregătit pentru a fi devorat şi nu ne punem invitaţii la feliat.

giovana-3

 

Un uitaţi să savuraţi în timp ce devoraţi! 🙂

Giovanna

Delicatese şi minunăţii rapide „by Giovanna”găsiţi AICI 

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

Mai Multe

More article