Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkNew York, New York ... început de poveste

New York, New York … început de poveste

New York. Un oraş care ori te cucereşte ori te îngrozeşte. De la început, el te primeşte bucuros, cu zecile lui de braţe de zgârie-nori, o caracatiţă de fier şi beton. Ţi se pune la dispoziţie, ţi se deschide, ţi se destăinuie. Depinde doar de tine ce faci cu el. Îl iubeşti sau îl deteşti. Rămâi sau fugi.

Am stat. M-a fascinat cu energia lui nelimitată, cu capacitatea lui de a se transforma, de a lua forme diferite, de a se deghiza cu părţi împrumutate din toate colţurile lumii.

De-a lungul anilor, acolo jos, la poalele clădirilor impunătoare, am descoperit cu mirare micro-cosmosuri fascinante, mici lumi aparte şi oameni cu istorii frumoase. Am îmbrăţisat cu drag adunătura amorfă de fiinţe, clădiri şi poveşti, am învăţat să le descâlcesc cu grijă şi răbdare.

Şi mi-ar plăcea să vi le povestesc şi vouă. Aşa că încep o nouă serie de texte despre locuri, întâmplări şi personaje din metropola americană. Un fel de me and the city. Promit să adun istorisiri interesante şi poate, într-o zi, când tu, cititorule, vei trece prin New York vei putea să le trăiesti. See you soon!

 

 

Alte poveşti de-ale Luminiței Cuna le găsiți AICI.

Mai Multe

More article