Poveşti de bineMăiestrie și curaj, prin ARTA ECHITAȚIEI

Măiestrie și curaj, prin ARTA ECHITAȚIEI

Majoritatea escapadelor noastre în redarea stării de bine, ce oferă un hedonism sigur și veritabil, sunt adesea conectate de mulți dintre noi cu natura și animalele.

În căutarea experimentării celor mai revigorante și relaxante stări, selectăm de-a lungul anilor pasiuni, îndeletniciri, momente, persoane, locuri și acțiuni, ce ne vor conduce înspre a le obține.

Existența unor bucurii de scurtă sau lungă durată, ne îndeamnă să iubim fie efemeritatea momentului, fie mecanica procesului obținerii acelei stări.

Interacțiunea cu natura și animalele ne fac adesea să apreciem importanța ciclicității, a etapelor necesare de materializare a unor acțiuni, dar și schimbul reciproc de energie bună.

Echitația, un sport nobil, atât prin eleganța înnăscută a animalului implicat în el, calul, dar și a manevrelor de etalare a unor reprezentații ce sărbătoresc colaborarea eficientă dintre om și animal, într-o expunere ce înnobilează sfera vizualului, rămâne un sport ce este dorit de persoane de toate vârstele. 

Abordată la început ca o posibilă activitate recreațională, ea devine pentru mulți un mijloc de autocunoaștere, un scop de a fi și a face, depășind bariera de hobby ocazional.

Un sport în care se încununează două succese, cel al coordonării sinelui călărețului, prin disciplină, empatie, înțelegere, organizare în eficiența gestionării și dirijării animalului cu care se face echipă, dar și cel al docilității și cooperării calului, ce se lasă ghidat, ambii dând dovadă de încredere reciprocă.

ECHITAȚIA-când nobilul devine arta pe care o creionezi prin curaj și organizare

CALUL, un animal domesticit din timpuri străvechi, un punct central de referință în evoluția societății, fiind totodată un simbol ce reușește să împletească o energie masculină-PUTEREA, cu o energie feminină-ELEGANȚA, și-a regăsit utilitatea în ultimii zeci de ani, într-o formă ce abordează mai mult latura creativă a umanității- plăcerea și pasiunile.

CĂLĂREȚUL, un maestru al înțelegerii tehnicilor de comunicare într-un limbaj pe înțelesul animalelor, devine responsabil și exersează calități ce îi servesc ca mijloc de accedere în spațiul cabalinelor.

Clubul TARAXACUM, ne readuce în atenție această posibilitate de explorare a abilităților noastre, prin intermediul echitației și evenimentelor adiacente din interiorul clubului, ce îl onorează și validează încă o dată prin evenimentele recente.

Din anii `80, România nu a mai fost reprezentată la marile concursuri internaționale de probă completă decât la nivel individual, așa că, 2023 se anunță generos în participări la concursuri și, sperăm, și în câștiguri.

Văzând potențial în ce înseamnă acest club, cu călăreți desăvârșiți, antrenorul Edouard Legendre, prin existența programului FEI SOLIDARITY, susținut de Federația Ecvestră Internațională si Federația Ecvestră Română, precum și de cluburile reprezentate de Romsilva, Universitatea Cluj și Taraxam Cluj, a investit energie înspre expansiunea potențialului celor implicați.

După o evaluare obiectivă a capacităților individuale ale fiecărui sportiv și cal, antrenorul francez a readus suflul optimist, în special în ceea ce privește calificarea juniorilor de la Campionatele de anul viitor din Italia, Montelibretti.

Una dintre condițiile necesare a fost antrenarea zilnică, sub îndrumarea directă a antrenorului, chiar în baza deținută de acesta, în Franța, pe o perioadă de o lună și jumătate, cu 4 concursuri de verificare în acest interval.

Așa că, suntem mândri să aflăm că sunt 6 sportivi seniori și 4 juniori selectați, dintre care, 4 călăreți ce reprezintă Clujul, un junior de la Clubul TARAXACUM, MĂLUȘEL ALEXANDRU și 3 seniori de la Universitatea Cluj, NEMEȘ CĂLIN, GHERGHINĂ ADRIAN și BUDEAN ANDREI.

Putem susține și încuraja activitatea lor, cunoscând nivelul înalt al implicării financiare în acest sport.

Visul lor este de a ajunge în lumea mare e echitației europene, iar munca și dedicația lor, îi va catapulta până într-acolo, și cu implicarea necesară din partea celor care cred în ei.

Călăria, rămâne un sport complex, ce necesită o serie de acțiuni de gestionare a resurselor multiple, aspect nu tocmai facil.

Tinerii și seniorii, dau dovadă de curaj și vulnerabilitate în același timp, în toată activitatea întreprinsă, reușind să facă performanță prin dedicare, perseverență și plăcerea unei mecanici a progresului.

Pe lângă sfera competitivă, echitația rămâne un sport apreciat, în speță pentru disciplina cunoscută sub numele de obstacole, care este spectaculoasă prin natura realizării ei, precum și  pentru atelaje, care prezintă prin ele însăși un mare interes în rândul spectatorilor.

Lotul Național de concurs complet al României, juniori și seniori a făcut primii pași pentru calificarea la Campionatele Europene din 2023, să le fim alături prin facilitarea drumului într-acolo.

Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook, la Taraxum Viorela Malusel.

Hai, România !

Până data viitoare, gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia©

Mai Multe

More article