Poveşti de bineȘi tu poți- Salvează Solul

Și tu poți- Salvează Solul

Următorul scenariu, îți poate fi cunoscut și nu este unul dintre acelea pe care le-ai retrăi deseori.

Organizezi o seară cu prietenii și ai idee despre ce dorești să pregătești invitaților, faci lista cumpărăturilor și aștepți cu entuziasm să te întorci acasă, să transformi ingredientele achiziționate în festinul culinar, ce va contribui la amintirea unei seri pe cinste.

Însă, când ajungi la supermarket, ce să vezi! Rafturile cu produsele căutate, sunt goale. Încerci să îți păstrezi cumpătul, deși ești contratimp, și o iei repede, spre următorul magazin. Nici aici nu găsești tot ce îți trebuie, așa că, fugi spre al treilea.

Ești deja de câteva ore în căutarea produselor, iar prietenii anunță că se îndreaptă spre tine.

Dintr-o intenție pentru o seară în companie bună, totul pare că se transformă în grabă, tensiune și pierderea timpului, în mod ineficient.

De câte ori nu se întâmplă să avem pofte de ceva anume sau să dorim să gătim o rețetă și, chiar dacă avem resurse financiare, să nu găsim ingredientele necesare, decât după ore bune de căutat, în locații diverse?!

Dar, cum ar fi, dacă am trăi zilnic acest sentiment, de neputință și de lipsă, fie din cauza epuizării hranei, fie din limitarea cantităților de consum?!

Ce acțiuni ar putea contribui la o asemenea ipoteză?!

Degradarea solului și inferilizarea lui.

După cercetările realizate, până în 2050, 90% din solul Pământului, va fi degradat.

Este important așadar, să ne conectăm cu părțile separate, ce creează ecosistemul dătător de viață.

|SOLUL ESTE  CEL MAI MARE ELEMENT CONECTOR  AL VIEȚII NOASTRE, SURSA ȘI DESTINAȚIA TUTURORA-Wendel Berry, autor

Dincolo de multitudinea colorată a diferențelor noastre, există elemente sacre ce ne apropie-unul dintre acestea, este SOLUL.

SOLUL, este mai mult decât ceea ce este vizibil ochiului- el este cel mai mare organism viu al planetei, viața însăși.

Indiferent de cetățenie, religie, cutume, valori și abordări cotidiene, SOLUL este cel ce ne oferă oxigenul, hrana, vestimentația, materia primă pentru instrumentele muzicale, posibilitatea realizării locuințelor, precum și cele necesare întregii existențe.

Adesea, fiind privilegiați să AVEM TOTUL LA ÎNDEMÂNĂ, îi uităm importanța și rolul.

Știați că o lingură de sol sănătos, conține mai multe organisme decât numărul oamenilor de pe Pământ ?!

|ESTE MOMENTUL SĂ DEVENIM TOT MAI CONȘTIENȚI DE DARURILE DIN JURUL NOSTRU. – Sadhguru

Pentru că și eu văd fascinație în generozitatea solului și empatizez cu natura și această necesitate de conștientizare și ecologie în sfera atenției asupra resurselor, m-am alăturat ca voluntar și am devenit EARTH BUDDY, în echipa SAVE SOIL, CONSCIOUS PLANET.

Prin acțiunile întreprinse, se dorește să se aducă în atenție CONȘTIENTIZAREA EFECTELOR DEZASTRUOASE pe care fiecare alegere făcută, o poate avea asupra condiției și siguranței noastre actuale și viitoare.

|FERTILITATEA SOLULUI ESTE VIITORUL CIVILIZAȚIEI-Albert Howard

Dacă credem că doar SUPERMAN și CATWOMAN se încadrează la categoria de supereroi, poate vom uita de ideea aceasta pentru un timp, și, te vei alătura și tu echipei SAVE SOIL, devenind astfel un supererou al planetei noastrePUTEREA se dobândește prin INIȚIATIVĂ și BUNĂVOINȚĂ, mai ales când îți reamintești că PĂMÂNTUL este generatorul comun al BUNĂSTĂRII NOASTRE COLECTIVE.

SAVE SOIL, proiectul inițiat de Sadhguru, vizionar și  suflet umanitar, este una dintre cele mai mari mișcări internaționale ecologice desfășurate pentru salvarea solului, ce are susținere din partea NAȚIUNILOR UNITE și a multor persoane publice-de la Alteța Sa Dalai Lama, Deepak ChopraTony RobbinsJane Goodall, până la, Maluma, Tom Brady și Will I AM.

Cum putem salva solul ?

Prin dorința de informare, împărtășire și acțiune. Deja, primul pas ar fi făcut.

Se consideră imperativ necesară crearea unei umbrele de vegetație, care să permită Pământului să nu devină infertil și secet. Așa că, vă puteți alătura asociațiilor de ecologizare și de împădurire sau, de ce nu, deschide chiar voi, noi drumuri.

Prezentul devine viitor într-o clipită, așa că, haideți să-l facem mai bun.

Ne vedem la ARENELE ROMANE, pe 21 aprilie pentru a-l întâmpina pe Sadhguru, în călătoria sa de 100 de zile de conștientizare asupra acțiunilor de salvare a solului?!

Interesul vostru, poate fi hrănit informativ și mai mult,  pe www.consciousplanet.org. De asemenea, pe www.consciousplanet.org/ro/events vă puteti alătura lui Sadhguru în timp ce călătorește ca motociclist solitar, reunind experți, lideri globali și cetățeni din întreaga lume pentru a găsi soluții la această criză iminentă.

Până data viitoare, gânduri senine și alegeri conștiente.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia (vezi toate)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article