Poveşti din ClujPovestile GiovanneiMagia Sibiului într-o zi de august

Magia Sibiului într-o zi de august

Când ai nevoie să fugi puțin de realitate îți recomand să fugi la Sibiu. La Sibiu ai să găsești magie la fiecare colț de stradă.

La Sibiu ai să întâlnești oameni de vârsta a treia, care deși și-au găsit mașina cu parbrizul spart de o țiglă ce alunecase de pe o casă, îți spun cu toată serenitatea și blândețea, că nici nu știau că mai există undeva așa ceva, că se mai întâmplă, în timp ce curată cioburile. Și când îl întâlnești pe EL și a doua zi pe stradă, îl vezi cu un buchet de trandafiri în mână, îl saluți și EL îți spune că mai trebuie și flori câteodată.

La Sibiu ai să găsești râsate de copii și cea mai pură bucurie de care sunt ei capabili pe fiecare terasă. Ai să conștientizezi bucuria pură cum aleargă în jurul tău nestingerita de nimic din cotidianul nostru; și toate acestea acompaniate de muzică în surdină și miros de bunătățuri culinare.

La Sibiu ai să găsești magazinașe cochete în care când intri ți se spune să te bucuri de spațiu, și în care, într-adevăr trăiești plăcerea unor spații pline de frumos și detalii ce le poți luă acasă cu ține să îți amintească întotdeauna de magia Sibiului.

La Sibiu ai să găsești bănci cu rafturi pline de cărți la capătul lor. Ai să găsești biblioteci cu cărți pe care le poți lua acasă în schimbul unor donații benevole.

La Sibiu ai să găsești farfurii cu mâncare atât de apetisante și atât de bune că te fac să gemi de plăcere de la prima înghițitură, ce te fac ca atunci când ai ajuns acasă, și încă mai ai în memorie aromele ingredientelor, să fie primul lucru pe care îl gătești. Iar când ajungi să guști din nou aromele ce ți-au trezit simțurile în Sibiu, trăiești din nou tot ceea ce ai găsit acolo.

La Sibiu ai să o vezi pe EA, ținută de mână, trasă și sărutată și apoi lăsată liberă, la Sibiu ai să o vezi pe EA fericită.

La Sibiu ai să găsești tot ce nu ai mai văzut demult.

Giovanna

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)
Articolul precedentRai într-un borcan
Articolul următorTrezește-te! E luni!

Mai Multe

More article