Poveşti de bineMă doare capul…ce pot face?

Mă doare capul…ce pot face?

Mulţi dintre noi ne confruntăm inexplicabil de des, cu dureri de cap, ceea ce ne obligă la consum de pastile. Suntem convinşi că imediat ce luăm medicamentul care garantează că „ne ia durerea cu mâna”, durerea dispare. De foarte multe ori, însă, acest lucru nu ne ajută, parcă nu se potriveşte cu durerea noastră. Ba chiar persistă zile întregi şi ajungem „să cădem la pat” zile întregi, şi niciun medicament din casă nu ne mai ajută. Atunci ar trebui să înţelegem că, uneori, cauza durerii vine din altă parte a corpului nostru; e un semnal de alarmă pe care ni-l transmite organismul, atrăgându-ni-se atenţia că, undeva, o parte din noi este în suferinţă.

VĂ ROG SĂ CONSUMAŢI APĂ! De foarte multe ori, durerile de cap sunt cauzate de deshidratare. Dacă simţim senzaţia de sete, organismul este deja deshidratat iar primul semnal de alarmă trimis de acesta, se manifestă prin dureri de cap cu o oarecare presiune.

Oboseala, lipsa somnului, stresul, statul pe scaun ore în şir la birou, “ne ajută” să ne pricopsim  cu câte o durere de cap. Aşa apar cefaleele pe câte o parte a capului, ne doare doar o parte a capului şi parcă şi ochiul ….

Dereglările hormonale se manifestă şi ele cu dureri de cap, pregătirea organismului pentru menstruaţie poate aduce cu ea cu dureri de cap şi dacă această stare  se “combină”  cu o stare de oboseală…organismul femeii cedează. De câte ori aţi ajuns în această stare?

Insuportabila migrenă, de multe ori, vine însoţită de o durere pulsatorie, care devine mai puternică la mişcări şi aplecări. Dar şi mai interesante sunt durerile de cap de dimineaţă, cărora nu le găsim nicio explicaţie logică……o explicaţie ar putea fi…bruxismul. Strângeţi din dinţi noaptea? Suferiţi de bruxism, care vă poate da dureri de cap, ziua.

Multe sunt, dragilor, durerile de cap dar şi mai multe sunt cauzele lor!

Vestea bună e că există o seamă de specialişti,  precum osteopaţii sau kinetoterapeuţii, care vă pot ajuta! Sunt lângă voi şi vă pot lua durerea cu mâna!

E adevărat, sunt două domenii medicale mai puţin cunoscute în România dar care au metode excelente în tratarea neplăcutelor dureri de cap!

Căutaţi un astfel de specialist, purtaţi o discuţie deschisă cu acesta, răspundeţi cu sinceritate întrebărilor acestuia, pentru că îl veţi ajuta, în acest fel, să descifreze cauzele durerii şi să constituie un program de tratament individualizat, care să vă elibereze definitiv din starea de inconfort şi de durere cauzată de durerile de cap.

Osteopatia va putea identifica nervii cranieni implicaţi în durerea voastră, va putea identifica muşchii suferinzi, urmărind problema pe corp, redând echilibrul organismului.

Iar kinetoterapia, prin gimnastica adaptată nevoilor voastre, va susţine continuitatea tratamentului început de către specialistul osteopat.

Aveţi grijă de sănătatea voastră!

Programări la specialist puteţi face AICI sau la numărul de telefon 0740648673

Mai multe despre osteopatie și Daniela Folodi găsiți AICI

Daniela Folodi

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article