Poveşti de bineMind and soulLumina e ȋn fiecare dintre noi

Lumina e ȋn fiecare dintre noi

Mă bucur să te văd din nou!

Sper că eşti bine şi că mai ai puterea să #rezişti puţin ȋn faţa acestei perioade. Mai avem puţin, atât de puţin, până să ne putem ȋntoarce la normalitatea zilelor noastre. Sau, mă rog, la normalitatea post-epidemie.

Dar, de ne dorim ca perioada să fie mai scurtă, avem şi noi o misiune, fiecare dintre noi: să avem grijă de noi şi de ceilalţi. E atât de simplu şi uşor.

Sărbătorile Pascale de anul acesta sunt oricum, numai nu nişte sărbători obişnuite. Misiunea noastră ȋn prag de sărbătoare este să descoperim un mod prin care să ne bucurăm la maxim de ele, respectând totuşi “obiceiurile” vremurilor actuale. Şi atunci, cum facem asta?

Simplu.

Lumina e ȋn fiecare dintre noi. E ȋn zâmbetul pe care ȋl oferim celor dragi, sau chiar nouă. E ȋn gândurile bune pe care le trimitem Universului, cu speranţa că ele vor ajunge la destinaţia pe care ne-o dorim. E ȋn speranţa că totul va fi bine. E ȋn disciplina fiecăruia, atât de necesară ȋn această perioadă. E ȋn credinţa care ne ȋncălzeşte pe fiecare dintre noi.

Vedeţi voi, Lumina nu are nevoie de un alt recipient fizic ȋn afară de propriul corp, căci ea acolo sălăşluieşte. E ingredientul acela magic din corp, căci e, poate, ȋnsăşi sufletul tău.

Nu avem nevoie de o lumânare să ne aducă aminte de lumină, ci avem mai degrabă nevoie ca fiecare să ne amintim de existenţa ei ȋn noi. Trebuie să o hrănim, să o creştem, să o lăsăm să iasă la iveală, aşa cum simte fiecare.

Eu cred că credinţa e ȋn fiecare dintre noi. Şi atâta timp cât suntem conştienţi de ea, nu avem nevoie de nimic fizic şi material care să ne aducă aminte de ea.

Căci, credeţi-mă, şi Dumnezeu ştie de situaţia planetei, şi nu cred că se supără dacă lipsim o noapte de la biserică. Cred că ȋnţelege.

Şi, ȋncă odată, dacă nu v-am convins, să ne amintim că una dintre cele mai importante invăţături este să-ţi iubeşti aproapele la fel ca pe tine ȋnsuţi.

Păi cum putem dovedi asta mai bine decât să respectăm regulile ȋn această perioadă, pentru a-i proteja pe toţi şi a aduce acel mic aport de ajutor ȋn situaţia asta?

Vă doresc un Paşte fericit, plin de lumină!

Mai Multe

More article