Other web storiesLocul unde înveți să dăruiești

Locul unde înveți să dăruiești

În aproximativ 24 de ore deschidem împreună cu SOS Bambini România o nouă ediție Charity Shopping. O să fie o nebunie de prețuri mai mult decât accesibile, produse de foarte bună calitate și oameni implicați într-un proiect frumos. Aici este vorba despre a învăța să dăruiești, iar recompensa este că vei merge acasă cu pungi încărcate de produse frumoase achiziționate la un preț derizoriu.

Proiectul nostru a început în urmă cu 3 ani, atunci când am realizat că bucuria sărbătorilor nu se cuantifică în numărul de pachete pe care le găsim sub brad în ajunul Crăciunului, ci în liniștea pe care o simți după ce ai împărțit bucurie unor copii mai puțin norocoși decât tine. Și da, ei chiar știu să se bucure și poate, dacă din timiditate nu saltă în fața ta de bucurie, le poți citi în privire tot ceea ce nu își exprimă prin gesturi.

Charity Shopping vine în sprijinul copiiilor din centrele de plasament. Aceste centre sunt echivalentul caselor noastre, dar au nevoi diferite , necesități speciale. Vă pot spune însă că în nicio casă nu cred că există atâta veselie precum într-una de tip familial. Imaginați-vă o casă în care mereu zburdă copii, auzi râsete, jocuri, cântece și cel mai frumos lucru, simți o pace sinceră în toată zarva aceea. Acolo înveți cu adevărat că bucuria vine și din lucrurile mărunte.
Indiferent ce îi oferi un copilaș, acesta te răsplătește cu un zâmbet mare și sincer. Ei, copiii din casele de tip familial reprezintă adevărate exemple de caracter, recunoștință și simplitate. Să nu credeți că dacă nu au o familie tradițională sunt singuri. Dimpotrivă, la centrele de care se ocupă SOS Bambini, găsești familii mari, în care totul se împarte, de la micul-dejun la buna dispoziție. Toți cei care se ocupă de ei au grijă ca cei mici să fie mereu îngrijiți, sănătoși, veseli și buni unii cu ceilalți. Copiii au parte de o îngrijire specială, chiar dacă au „mame” mai multe, dar toate sunt speciale și pe toate copiii le iubesc în mod egal. Ceea ce mulți dintre noi nu am învățat acasă ei învață aici, mai exact învață sa nu fie egoiști.
Odată intrat într-o Casa de Tip Familial te simți diferit. Esti întâmpinat cu o caldură aparte, aceea a unei familii numeroase care te-a așteptat precum pe fiul risipitor. Acești copii nu așteaptă cadouri, ei așteaptă OAMENI. Oameni care să se ocupe de ei, să le ofere atenție, timp și dragoste. Iar dacă vor avea toate aceste lucruri, atunci putem spera că în viitor vom avea tinerii educați, sănătoși și fericiți pe îi dorim.

Haideți împreună cu noi să le oferim un Crăciun cu Zâmbete tuturor celor care au nevoie se el!

Vă așteptăm de joi 14 decembrie până duminică 17 decembrie la Bastionul croitorilor, la o nouă ediție Charity Shopping!

Mai Multe

More article