Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariLămâile şi efectul lor în cotidian

Lămâile şi efectul lor în cotidian

Mulţi sunt cei care au auzit de… “când viaţa îţi dă lămâi, fă o limonadă”.

Bine, există variate continuări ale citatului, dar, ştiţi voi, adaptarea este mama înţelepciunii, aşa că, fiecare îl modelează după propriile trăiri.

Lămâile, sunt bune.

Şi…fac şi bine. Oricât de acre sunt, aflate în combinaţia potrivită, devin un rezultat delicios.

Dar, când, prea multe lâmâi, pot ajunge să îţi debusoleze papilele gustative şi…viaţa?!

Zilele trecute, în vasul generos şi transparent din bucătărie, nişte lămâi de un galben viu, îşi făceau companie una alteia.

Frunzele lor, încă verzi, creionau un melanj de culoare ce aducea căldura verii chiar în mijlocul unui aprilie capricios, cu vânt, cer plumburiu şi oameni zgribuliţi.

Este minunat cum, fiecare persoană pe care o întâlnim, contribuie, în mod voit sau nu, la realizarea celei mai delicioase creaţii-VIAŢA.

Viaţa este o înşiruire de experienţe-lămâi. Ce facem cu ele, depinde doar de noi.

Asemenea lămâilor, experienţele acre ne pot trezi simţurile, da o altă perspectivă şi pot conduce către diverse realizări, chiar dacă momentul în care avem de-a face cu ele, nu este unul de bucurie plenară.

Câţi dintre noi suntem oameni lămâi pentru cei din jur, câţi sunt pentru noi ?!

Rareori ni s-a spus şi tot rareori simţim, că suntem interconectaţi cu toţii şi cum, decizia şi acţiunea fiecăruia, afectează la scară micro sau macro, societatea din care facem parte- peisajul urban pe care îl vedem, zi de zi.

Este minunat cum, indiferent de experienţele noastre, ele au mereu acelaşi nucleu-oamenii.

Fiecare conexiune, interacţiune, conversaţie, strâns de mână şi mă bucur să te cunosc, sunt legături ce schimbă RITMUL VIEŢII.

De câte ori nu se întâmplă, ca un necunoscut să devină cel ce ne poartă pe drumul unei noi experienţe profesionale, o amică ne face cunoştinţă cu persoana ce devine mai apoi partenerul menit să ni se alăture paşilor vieţii sau… băiatul de la xerox, care se dovedeşte a fi pictorul tablourilor mult dorite.

Şi uite aşa, zi după zi, salutăm, împărtăşim, enervăm, motivăm sau conectăm persoane ce ajung unde trebuie să ajungă şi cunosc pe cine trebuie să cunoască.

Niciunul nu ştim însă, ce este dincolo de aparenţă, de vestimentaţia atent aleasă, de zâmbetul senin, de starea cu care interlocutorul nostru ni se prezintă. De ce să mai adăgăm lămâi în vasul său deja plin ?!

De la scriitorul anarhist, Elbert Hubbard, cel ce a creat această expresie, până la Dale Carnegie, care încuraja mereu optimismul indiferent de problemele întâmpinate, preluând astfel expresia şi transformând-o în citatul când viaţa îţi oferă lămâi, fă o limonadă,  până la noi, cei ce trăim tot soiul de experienţe amare, acre şi care uneori ne strâmbă sufletul de durere, concluzionăm adesea că tot ele sunt şi cele care ne duc, dincolo de asta, acolo unde mai mult, mai bine, mai bun, mai plăcut, se află.

Prin gustul acru, ajungem să ştim că fiecare strop îşi are cumva sensul şi că pic cu pic, va face, la un moment dat, limonada de care ne vom bucura în zile calde ale următorilor ani.

Aşadar, lămâile sunt benefice imunizării sufleteşti-să le primim, cu gândul că vom şti să facem tot ce este mai bun din ele.

 

Până data viitoare, gânduri senine.

 

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article