Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiIubirea are culoarea schimbării

Iubirea are culoarea schimbării

Ușa dormitoarelor celor mici se închide, iar acum, sunt doar ei doi.

După o zi în care energia a zburdat pe ici colo, ba sărind coarda, desenând, spunând povești, ba gătind, seara, este acum momentul ce le oferă prilejul de a se reconecta cu ei înșiși și cu cel cu care împărtășesc una dintre cele mai minunate trăiri-sentimentul de acasă.

Un cuplu ce a ales să fie o stea pe cerul fiecărui membru al familiei-familia Banto.

Cum este posibil asta ?!

Urmează să aflați…

Tocmai datorită experiențelor pe care le-au trăit până acum, domeniul lor de activitate este în sfera redării stării de bine și, de ani, organizează unele dintre cele mai efervescente și inedite petreceri publice şi private.

Andrea este organizator de evenimente, iar Banto, este MC, maestru de ceremonii.

Ei au înțeles cât de relevante sunt clipele prezente trăite cu entuziasm și în armonie iar asta se reflectă atât în activitatea lor profesională, cât și în principiile respirate în familie.

Nu știi ce se întâmplă în sufletele lor, ce provocări îi încearcă, pentru că ei sunt mereu fericiți– în cel mai pur mod posibil.

Pofta lor pentru viață este atât de mare, că ar putea da și altora.

Banto poartă cu el acea căldură braziliană, solaritatea ecuadoriană, dar, să fie asta suficient pentru a menține focul mereu aprins în familia lui ?!

Ei bine, nu. Andrea, soția lui, este cea care contribuie la echilibrul atât de necesar cotidianului.

Asemenea conceptului YIN și YANG, aceștia au înțeles ce face ca o relație de cuplu să funcționeze ani la rândul și, prin diferențele lor, se atrag și se complementează.

Dragostea lor este mai profundă decât ceea ce caracterizează o dragoste la prima vedere.

Ea s-a conturat prin dorința de a forma un cuplu, de a evolua împreună dar și separat totodată, prin viziunea asupra potențialului partenerului, prin încurajarea reciprocă, prezență în moment dar și comunicare a stărilor, așteptărilor, ei având întotdeauna scopuri comune.

Ambii provin din familii cu mari ambiţii, cu o educaţie puternică, ce le-au oferit totul, pentru a fi puternici, încrezători și curajoși.

Cei doi își amintesc cu zâmbet de momentul în care s-au cunoscut.

Andrea dăduse cu banul, pentru a afla următoarea destinație de vacanță, iar acum, se afla la carnaval, în Brazilia.

Banto era acasă, în Brazilia, așteptând-o oarecum, pe românca ce avea să îl poarte pe plaiuri ardelene.

Așa a început ce avea să se numească familia Banto.

Acum, ei sunt cinci la număr-ei doi și cei trei copii.

Datorită valorilor solide pe care ambii și le-au format, bucuria în familia lor este prezentă chiar și în aceste vremuri-test ce te fac să te reorganizezi și să construiești noi rutine.

Mamă a 3 copii, Andrea încurajează petrecerea timpului cu copiii și dedicarea în totalitate, astfel încât, tehnologia și utilizarea gadget-urilor să nu fie un substituent prezenței membrilor familiei.

Copilăria petrecută la bunici, cu toate năzbâtiile ei, sunt experiențe pe care le-ar fi dorit experimentate de către toți copiii, considerând-o una dintre cele mai fericite perioade.

Vede incert și mereu în schimbare viitorul acestei generații, așa că împărtășește cu deschidere aspecte din creșterea și îngrijirea copiilor, prin menținerea, totodată, a pasiunii cuplului.

Andrea și Banto văd familia ca o echipă, așadar atribuie roluri fiecărui membru al ei.

Nimeni nu se simte inutil și mai puțin important.

Mintea și corpul sănătos al unor copii se poate forma prin responsabilizare și atenția la ce anume și cum se vorbește cu ei.

Ziua începe cu un program clar, scris, iar mai apoi, se bifează toate reușitele acelei zilei, oricât de mici.

Câteva dintre principiile cu care își cresc copiii sunt:

  1. SĂ SE IUBEASCĂ PE EI ÎNȘIȘI
  2. SĂ ÎI IUBEASCĂ PE CEI DIN JUR
  3. SĂ NU ÎȘI PIARDĂ SPERANȚA
  4. SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ DACĂ NU POT FACE CEVA, ESTE PENTRU CĂ ÎNCĂ NU AU DESCOPERIT CUM SE FACE ACEL LUCRU, NU PENTRU CĂ NU ȘTIU

 

Indiferent de cum a decurs ziua, cina și luarea mesei împreună este momentul chintesențial pentru cunoaștere, aprofundare, poveste și evaluare a sentimentelor acelei zile.

Activități precum gătitul, vorbitul despre orice, împărtășire, sunt nelispite.

„Timpul este singurul lucru de care copiii își vor aminti în adolescență și în viață. Niciun bun material nu va compensa lipsa acordării de timp copilului tău” -Andrea

Atât Andrea, cât și Banto iubesc viața și asta se vede prin alegerile pe care le fac – organismul lor reflectă sănătate, energie și sunt puși pe fapte pozitive și care lasă lumea asta mai bună.

Îi definește grija pentru ei prin sănătate, mișcare, vitalitate și crezul lor este fii energie pozitivă și nu uita că singura competiție este cea cu tine însuți.

Prin tot ceea ce fac, copii îi văd ca pe niște super-eroi, Sarah realizând chiar un desen ce reflectă concepția ei despre minunata familie din care face parte.

Așadar, Banto este mașina, iar Andrea este omul pragmatic, motorul.

O relație ce este posibilă prin echilibrarea energiilor atât de diferite și înțelegerea rolului în cuplul format.

„Familia este asemenea crengilor unor copaci-creștem în direcții diferite, dar, cu toate astea, rădăcina noastră, rămâne aceeași.”

 Prin oferirea momentului de liniște, de discuții după ce lumina se stinge în camera copiilor, cei doi își acordă timp pentru a putea fi a doua zi, din, nou, super-eroii copiilor lor.

Secretul unei relații pare a fi chiar în disponibilitatea noastră de a vedea la nesfârșit ce este cel mai bun în partenerul nostru.

Și cât de bine poate fi, să te reîndrăgostești de aceeași persoană, la infinit.

 

Unul dintre cuplurile care a înțeles că schimbarea este o constantă și că da, te poți reîndrăgosti în fiecare clipă de partenerul tău, care nu trebuie să mai fie cel pe care l-ai cunoscut, ci unul în continuă schimbare, iar asta, este extraordinar !

Familia lor este una dintre acele familii care, te face să apreciezi viața și ideea de familie, în orice formă ți-ai imagina-o tu.

Daca v-a placut familia de cinci stele, vedeți și AICI ce fac.

 

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article